menu

Családireceptkönyv.hu

Olasz sertéskaraj (Szilágyi Balázs)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg (kb. 6 db kisebb, 8 dekás szelet) sertéskaraj
3 nagyobb vagy 6 kisebb szelet sonka
kb. 5 dkg liszt
2 gerezd fokhagyma
3 ek. olaj
30 g vaj (kb. 2 evőkanálnyi)
1 dl fehérbor
1 tk. szárított zsálya
2 tk. konzerv kapribogyó + 1 tk. a levéből
6 db tojás

Elkészítés:


1. Első lépésben készítsd elő a húst: a karajszeleteket klopfold ki vékonyra (kb. 2 mm), sózd és borsozd őket ízlés szerint.
2. A sonkaszeleteket közepes lángon süsd elő egy serpenyőben 1 ek. olaj és 1 ek. vaj keverékében, kb. 2-2 percig oldalanként. Utána tedd félre őket.
3. A serpenyőhöz adj +1 ek. olajat. A karajszeleteket forgasd lisztbe, és süsd ki a serpenyőben közepes-magas lángon, 2-3 perc alatt oldalanként. Dobj melléjük 2 gerezd fokhagymát, hogy jobb ízük legyen.
4. Mielőtt elkészülnének, tegyél 1-1 sonkaszeletet minden hússzeletre, utána vedd ki a szeleteket és tedd félre.
5. Most készítsd el a mártást: A serpenyőben maradt ízes zsiradékot szórd meg kb. 1 evőkanál liszttel. Keverd el, és pirítsd kb. egy percig.
6. Add hozzá a zsályát, öntsd fel a fehérborral, keverd el csomómentesre, és hagyd, hogy az alkohol elpárologjon és a mártás besűrűsödjön. Add hozzá a kapribogyót és a kapribogyó levét, keverd el.
7. Zárd el alatta a lángot, és a kisebb kockákra vágott, hideg vajat keverd el a mártásban, így lesz egészen krémes. Tedd félre.
8. Utolsó lépésben süsd ki a tükörtojásokat, ízlés szerint átsütve.
9. A tálaláshoz minden egyes sonkás karajszeletre helyezz egy tükörtojást, és tedd a tányérra. Ha túl sűrű, egy kevés vízzel hígítsd a mártást, és kanalazz egy keveset a húsra.

Olasz sertéskaraj (Szilágyi Balázs)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Temesvári sertésborda
Temesvári sertésborda

A hússzeleteket sózzuk,borsozzuk,serpenyőben kevés olajon hirtelen megsütjük,majd nagyobb lábasba tesszük.A felesleges zsiradékot /ha van felesleges / leöntjük a serpenyőből,majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Óvári sertésborda
Karaj - Óvári sertésborda

1. A húst vékonyra kiverjük, besózzuk, egy kevés zsírban hirtelen pirosra kisütjük. 2. Tűzálló tálra egymás mellé tesszük a kisült szeleteket, és mindegyiket leborítjuk egy sze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Comb - Tepsis rakott hús - OK
Comb - Tepsis rakott hús - OK

1. A burgonyát megtisztítjuk,karikára vágjuk és félig megsütjük. 2. A húst felszeleteljük,kiklopfoljuk,sózzuk,grillfűszerrel megszórjuk és kevés olajon elősütjük. 3. A zöld...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fasírt rúd
Fasírt rúd

A darált húshoz reszeljük a sárgarépát, hozzáadjuk a nyers tojást, a diót, a kókuszzsíron megdinsztelt, apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, ízesítjük sóval, törött borssal...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk