Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Pácolt tarja, fantasztikus ízű, finomság csábító fal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg csontozott sertés tarja
1 teáskanálnyi rozmaring
1 evőkanál mustár
1 teáskanálnyi majoránna
só, bors
0,5 dl olaj

Elkészítés:



A húst megmossuk és felszeleteljük, majd az olajba keverjük a fűszereket és a mustárt, átkenjük vele a húsokat. Letakarjuk és legalább 3 órán át hűtőben pihentetjük. Majd kiolajozott tepsibe tesszük és 180 fokon sütjük 40 percen át. Közben többször megfordítjuk, hogy egyenletesen süljön át.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bakonyi sertésszelet
Bakonyi sertésszelet

A megtisztított húst ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk. A megpucolt hagymát felaprítjuk, és a zsíron megdinszteljük. A hússzeleteket egyenként megforgatjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Stefánia
Stefánia

Három tojást főzz keményre, hámozd meg, a két végüket vágd egyenesre (hogy majd jobban illeszkedjenek egymáshoz), s tedd félre. A hagymát vágd kis kockákra, s fonnyaszd meg 5 dkg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Káposztában párolt oldalas
Káposztában párolt oldalas

A káposztát miután a torzsáját kivágtuk, félujjnyi szeletekre, a tisztított sárgarépát és fehérrépát kockákra a vöröshagymát vékony szeletekre, a petrezselymet apróra vágjuk.Az old...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pirított sertésmáj
Pirított sertésmáj

1. A sertésmájat alaposan megtisztogatom a hártyáktól, kb. 1 cm széles, 5 cm hosszú csíkokra vágom, majd addig áztatom, mindig cserélve rajta a vizet, amíg teljesen tiszta lesz. Eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk