sertés máj,füstölt szalonna,liszt,majoránna,fokhagyma,
1 kg sertés májat tenyérnyi szeletekre vágok(5 mm vastag),középeb be vágom így nem megy össze,majoránnával meg szórom,közben füstölt szalonnát vékony szeletere vágok bőréig be vágom,egy serpenyőben ki sütöm félre teszem,a zsírhoz adok még 1 kanál zsírt a májat lisztbe jól meg forgatom és ki sütöm,mikkor meg fordítóm a májat zúzott fokhagymát teszek rá,1 kg krumplit(vagy csicsókát)kockára vágva sós vízben meg főzök,közben zsírban hagymát pirittók a meg főt tört krumplira ezt teszem,tálaláskor a májra locsolóm a zsíradékót amiben sült.
X
1. A felszeletelt húst gyengén klopfold ki, (a zsíros részeket vágd át,) sózd, borsozd, s pihentesd egy fél órát. 2. Majd forgasd lisztbe, felvert tojásba, végül a reszelt sajt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA burgonyát lereszeljük és kinyomkodjuk a levét. A gombát leszűrjük és a paprikával együtt apróra vágjuk. Minden hozzávalót egy tálba teszünk és jól összegyúrjuk. Ha túl lágy a mas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb. Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket. A szalonnákat beleteszem egy tányérba é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülköt előző nap főzzük puhára, és hagyjuk a vízében kihűlni, majd szeljük fel apró darabokra. A hagymát vágjuk apróra, és dinszteljük meg. A csülköt, a hagymát, és a mustárt...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes