80 dkg sertéscsülök
1 kg burgonya
2 db vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 ek disznózsír
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
Vágjuk fel a csülköt a csont mentén, és nyissuk szét. (Ne vágjuk át teljesen!)
Fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel (használjuk a fűszereket bátran, hiszen vastag a hús), és hagyjuk állni legalább egy órát, de ha van lehetőségünk, inkább többet (3-4 órát).
A cserépedény alját zsírral kenjük ki, majd a csülköt fektessük bele bőrével felfelé, tegyük mellé a félbevágott hagymákat és toljuk be a sütőbe. (Nem kell előmelegíteni a sütőt!)
Süssük kb. 2 órán keresztül. Egy bő óra elteltével a cserépedény tetejét vegyük le, úgy süssük tovább, időnként locsoljuk meg a bőrét saját zsírjával.
Mielőtt elkészül a hús, tegyünk köré cikkekre vágott burgonyát, és süssük készre együtt. Kisebb edények esetében várjuk meg, amíg a hús elkészül, emeljük ki, és süssük meg a burgonyákat külön, a csülök zsírjában.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
Ha igazán ropogós bőrt szeretnénk, a cserépedény tetejét ne zárjuk le teljesen sütéskor, így a gőz egy része el tud távozni, és nem puhítja fel.
Hagyományosan a házi savanyúság illik mellé leginkább (pl. savanyú káposzta), de nincs lebetonozva semmi, ízlés szerint salátával is fogyaszthatjuk.
A langyos lisztet tálba szitáljuk. Az élesztőt a cukorral és vízzel felfuttatjuk, majd a lisztbe öntjük, megsózzuk, majd annyi langyos vízzel összegyúrjuk, hogy jól formázható tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz angolsóska leveleit megmossuk, leforrázzuk, vastag ereit levágjuk. Elkészítjük a tölteléket; a sertéshúst a hagymával ledaráljuk, hozzákeverjük a beáztatott rizst, a tojást....
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: Könnyű• A megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát nagyobb kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk. A sz...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: Könnyű1. A tarjaszeleteket alaposan bekenjük a dijoni páccal (a hozzávalóit csak össze kell keverni) és legalább 1/2 órára félretesszük, hogy átjárják a fűszerek. 2. A vöröshagymát ap...
Elkészítési idő: 180 perc Nehézség: Könnyű