80 dkg sertéscsülök
1 kg burgonya
2 db vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 ek disznózsír
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
őrölt fűszerkömény ízlés szerint
Vágjuk fel a csülköt a csont mentén, és nyissuk szét. (Ne vágjuk át teljesen!)
Fűszerezzük sóval, borssal, köménnyel (használjuk a fűszereket bátran, hiszen vastag a hús), és hagyjuk állni legalább egy órát, de ha van lehetőségünk, inkább többet (3-4 órát).
A cserépedény alját zsírral kenjük ki, majd a csülköt fektessük bele bőrével felfelé, tegyük mellé a félbevágott hagymákat és toljuk be a sütőbe. (Nem kell előmelegíteni a sütőt!)
Süssük kb. 2 órán keresztül. Egy bő óra elteltével a cserépedény tetejét vegyük le, úgy süssük tovább, időnként locsoljuk meg a bőrét saját zsírjával.
Mielőtt elkészül a hús, tegyünk köré cikkekre vágott burgonyát, és süssük készre együtt. Kisebb edények esetében várjuk meg, amíg a hús elkészül, emeljük ki, és süssük meg a burgonyákat külön, a csülök zsírjában.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
Ha igazán ropogós bőrt szeretnénk, a cserépedény tetejét ne zárjuk le teljesen sütéskor, így a gőz egy része el tud távozni, és nem puhítja fel.
Hagyományosan a házi savanyúság illik mellé leginkább (pl. savanyú káposzta), de nincs lebetonozva semmi, ízlés szerint salátával is fogyaszthatjuk.
A hús szeleteket sózom,borsozom és kevés fokhagymával szórom. Sütőben sütöm.Kevés vizet öntök alá és alufóliával letakarom. Amint a hús megpuhult ,leveszem a fóliát és zsírjában...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zseb...
Elkészítési idő: sütés kb 2 óra Nehézség: Könnyű1. A hús felkockázzuk, és a zsíron megpirítjuk. 2. Sózzuk, borsozzuk. 3. A fokhagymát apróra vágjuk, és a tejfölbe keverjük. 4. A krumplit meghámozzuk, és fél centis ka...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA leveles tésztát felengedjük, közben a tömlős sajtokat is kivesszük a hűtőből, és egy tálba nyomjuk őket. Felkockázzuk a bacont/szalonnát, felaprítjuk az újhagymát, és a sajtkrémb...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: Könnyű