menu

Családireceptkönyv.hu

Csirkemájjal töltött dagadó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 ,20 kg dagadó
60 dkg csirkemáj
3-4 szikkadt zsemle
2 tojás
2 fej vöröshagyma
pirospaprika a pörköltalaphoz
Izlés szerint :
vegeta, só ,bors, petrezselyem

Elkészítés:


A húst felszúratom a hentesnél, vagy mélyedést csinálok a húsba, ahova majd a töltelék kerül
♥Töltelék:
A csirkemájat megtisztítom majd pirospaprikás vöröshagymás pörkölt alapra odateszem és fél készre főzöm (kb .15-20 perc).
Majd ezután a zsemléket beáztatom vizbe majd kicsit ázik és jol kicsavargatom.
A félkészre főtt májat és a zsemlét hús darálón átdarálom ,ami megmaradt paprikás szaft abból annyit adagolok a masszához hogy krémes állaga legyen (ne túl folyós).Majd hozzáadom a két tojást , fűszereket jól kikeverem és amennyi belefér a dagadó belsejébe beletöltöm .Hústűvel összetűzöm hogy a töltelék bent maradjon.Egy nagy gáztepsibe rakom amit előtte kiolajoztam. A dagadót kivülről megszórom sóval ,borssal izlés szerint fokhagyma porral ki hogyan szereti .Alufóliával letakarom és 170-180-fokos sütőbe 1/2 óráig sütöm .Utána a megmaradt tölteléket a dagadó mellé rakom majd tovább sütöm már fólia nélkül kb. még 1/2 órát (lehet kicsit több )de figyelni kell mikor a hús már megpirult akkor jó.Aki szereti tehet mellé még bacon szalonnába tekert csirkemájat..akkor egy kicsit több májat kell venni hogy maradjon .
Köretnek sült krumplit adok hozzá.

Csirkemájjal töltött dagadó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Sacko
Bakonyi húsgombóc
Bakonyi húsgombóc

A darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Sóval, borssal ízesítjük, majd apró gombócokat formázunk. A kétféle hagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagymát és...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tojással töltött fasírt rúd
Tojással töltött fasírt rúd

A tojásokat keményre főzzük, hideg víz alatt hagyjuk kihűlni. Majd eltávolítjuk a héjukat. A darált húst egy tálba öntjük, hozzáadjuk a nyers tojásokat, a zsemlemorzsát, a fűszer...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Debreceni karaj
Karaj - Debreceni karaj

1. A karajt szépen leválasztom a csontjáról és keskeny, éles pengéjű késsel felszúrom. 2. A bőrétől megszabadított kolbászt egy fél órára a mélyhűtőbe teszem. 3. Onnét kivé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Karaj - Tepsis krumpli
Karaj - Tepsis krumpli

1. A tepsit kikenjük zsírral vagy olajjal. 2. A tepsi aljára nyers szeletelt burgonyát rakunk, majd erre tesszük a kiklopfolt, sózott húst, aminek mindkét oldalát megkentük bors...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk