Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
20 dkg bacon
6 szelet sonka
6 gerezd fokhagyma
15 dkg füstölt sajt
olívaolaj
só, bors
A sertéshúst megmossuk, majd hat szeletre vágjuk és kiklopfoljuk. Két evőkanál olívaolajba belekeverjük a zúzott fokhagymát, majd a sót és a borsot. Ezzel átkenjük a hússzeleteket és fóliával lefedjük, majd fél órán át pihentetjük. Minden hússzeletre egy szelet sonkát helyezünk. Közben csíkokra vágjuk a sajtot és elosztjuk a húsokon. Majd egyenként feltekerjük őket és baconbe csomagoljuk. Kivajazott tepsibe tesszük és a tetejét megkenjük olívaolajjal, majd 40-50 percen át sütjük 180 fokon. Időközben megforgatjuk, hogy minden oldala jól átsüljön.
A legfincsibb karaj recept, az ünnepi alkalmakon is megállja a helyét! Szinte bármilyen körettettel passzol.
1 sertésszűz (kb. 350gr) 1 fej hagyma 5+2 gerezd fokhagyma 2 dl 100%-os narancslé 1 db lime 2 ek. méz 1 kk. chili flakes 25 dkg. burgonya 160 gr bébispenót margarin, tej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA káposztát egyben feltesszük sós vízben főni. Kb. 15 perc alatt kész, ne essen szét, de azért puha legyen. Kivesszük, amikor kicsit kihűlt, lehúzzuk nagyon óvatosan a leveleit, a...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Közepes1. Az oldalason a bőrt bevagdossuk, a húst befűszerezzük. 2. A hagymákat megtisztítjuk. 3. A szalonnát keresztben és hosszában sűrűn bevagdossuk. 4. Az oldalast bőrrel...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csülköt előző este vízben főzzük puhára, kb. 1 és fél óra alatt. Mikor már langyos, szedjük le a húst és vágjuk kis falatokra. A hagymát apró kockákra vágjuk és zsíron megdin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű