Egy kg sertéstarja és sertésfarok, másfél kg savanyú káposzta, egy kis fej vöröshagyma, 1 csípős paprika.
A rántáshoz 3 fakanál sertészsír, 1 merőkanál liszt, két fakanál pirospaprika, fél liter házi paradicsom.
Egy nagyobb fazékba beletesszük a levéből kinyomott savanyú káposztát, ráhalmozzuk a kisebb darabokra vágott húsokat. Felöntjük annyi vízzel, hogy mindezeket ellepje. A tetejére szeleteljük a vöröshagymát, és fedő alatt elkezdjük főzni. Közben beledobjuk a csípős paprikát, és tovább rotyogtatjuk.
A rántáshoz felolvasztjuk a zsírt, összekeverjük a liszttel, és világos zsemlyeszínűre pirítjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, felöntjük paradicsompürével, és vízzel. Összefőzzük a káposztával.
Friss, ropogós kenyérrel fogyasztjuk.
A burgonyát és a megtisztított hagymát durvára reszeljük. A húst, ecetet, paradicsompürét, tojást és fűszereket hozzáadjuk, alaposan összegyúrjuk. 1 órára hűtőbe tesszük. Fasírt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA combot késsel szétnyitjuk, kiklopfoljuk, borssal és sóval mindkét oldalát picit bedörzsöljük, majd félre tesszük pihenni. A tölteléket elkészítjük: a zsemlét tejbe áztatjuk.a má...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesElkészítés A kiklopfolt hússzeleteket sózd, borsozd és mind a két oldalát meglisztezve, kevés forró zsiradékon mindkét oldalán süsd meg és rakd szép sorba egymás mellé egy tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű