Egy kg sertéstarja és sertésfarok, másfél kg savanyú káposzta, egy kis fej vöröshagyma, 1 csípős paprika.
A rántáshoz 3 fakanál sertészsír, 1 merőkanál liszt, két fakanál pirospaprika, fél liter házi paradicsom.
Egy nagyobb fazékba beletesszük a levéből kinyomott savanyú káposztát, ráhalmozzuk a kisebb darabokra vágott húsokat. Felöntjük annyi vízzel, hogy mindezeket ellepje. A tetejére szeleteljük a vöröshagymát, és fedő alatt elkezdjük főzni. Közben beledobjuk a csípős paprikát, és tovább rotyogtatjuk.
A rántáshoz felolvasztjuk a zsírt, összekeverjük a liszttel, és világos zsemlyeszínűre pirítjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, felöntjük paradicsompürével, és vízzel. Összefőzzük a káposztával.
Friss, ropogós kenyérrel fogyasztjuk.
1. A hússzeleteket letakarjuk folpakkal, kicsit kiklopfoljuk, majd sózzuk, borsozzuk őket. 2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. (légkeveréssel) 3. Sütőpapírt terítünk egy gázt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst sóval, borssal ízesítjük. A vajat felolvasztjuk, felforrósítjuk és a hús mindkét oldalát sötétbarnára sütjük benne. A szeleteket tűzálló edénybe, egymás mellé fektetjük. A s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát s a fokhagymát megpucoljuk, s kevés zsíron megpirítjuk. Hagyjuk kihűlni. A tejbe beáztatott s kinyomkodott zsemlékhez leütjük a tojásokat. Sózzuk, borsozzuk és petrezsely...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz