8 szelet sertéskaraj
5 dkg csirkemáj
5 dkg gomba
5 dkg sonka
1 kis fej vöröshagyma
1 ek zsír
1 cs zöldpetrezselyem
só, őrölt bors
bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa
A karajt kicsontozzuk és vékonyra kiverjük. A gombát, májat, sonkát apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát lereszeljük.
Zsíron megpirítjuk a vöröshagymát, a májat, a gombát, és a sonkát. Sóval, borssal ízesítjük és apróra vagdalt zöldpetrezselymet adunk hozzá. Ezt a tölteléket rákenjük a hússzeletekre, és feltekerjük v. félbehajtjuk. Hústűvel összeszúrjuk, hogy ne essen szét. Lisztbe, felvert tojásba és zsemle morzsába forgatjuk. Nem túl forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
A hústekercseket felszeletelve sült burgonyával, párolt csemege kukoricával és ecetes hagymasalátával kínáljuk.
1. Egy kevés olajat teszünk a lábosba, arra helyezzük az oldalas darabokat. 2. Hirtelen egy kicsit megsütjük, amíg a hús fehér színű lesz. 3. Ezután ráteszem a húsokra a pa...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz oldalas, ha nagyon zsíros, kicsit leszedegetjük a kövér részeket róla. A lilahagymát karikára vágjuk, majd a tepsi aljára tesszük. Az oldalas mindkét oldalát sózzuk, fűszerezzü...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. Az oldalast feldaraboljuk, eközben a felaprózott hagymát a zsírban megpirítjuk. 2. Beleszórjuk a pirospaprikát, majd hozzáadjuk a húst. sózzuk, és amikor már majdnem teljese...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz