8 szelet sertéskaraj
5 dkg csirkemáj
5 dkg gomba
5 dkg sonka
1 kis fej vöröshagyma
1 ek zsír
1 cs zöldpetrezselyem
só, őrölt bors
bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa
A karajt kicsontozzuk és vékonyra kiverjük. A gombát, májat, sonkát apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát lereszeljük.
Zsíron megpirítjuk a vöröshagymát, a májat, a gombát, és a sonkát. Sóval, borssal ízesítjük és apróra vagdalt zöldpetrezselymet adunk hozzá. Ezt a tölteléket rákenjük a hússzeletekre, és feltekerjük v. félbehajtjuk. Hústűvel összeszúrjuk, hogy ne essen szét. Lisztbe, felvert tojásba és zsemle morzsába forgatjuk. Nem túl forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
A hústekercseket felszeletelve sült burgonyával, párolt csemege kukoricával és ecetes hagymasalátával kínáljuk.
A húst tisztítsuk meg, vágjuk fel körülbelül 2x2 centis kockákra, sózzuk be és tegyük félre. A hagymát szintén kockázzuk fel, majd olajon dinszteljük meg. Ha már szépen megfonnyadt...
Elkészítési idő: 1-1.45 Nehézség: KözepesA hozzávalókat előkészítjük. A hagymát megtisztítjuk, aprítjuk és kevés olajon megüvegesítjük. A darált húst folyamatosan kevergetve megpirítjuk rajta, míg az egész világos lesz....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szokásos módon elkészítjük a fasírt masszát. A darált húshoz adjuk a vízbe vagy tejbe kissé megáztatott, és jól kinyomkodott zsemléket. Az apróra vágott vöröshagymát megdinsztel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst, a rizst, az apróra vagdosott hagymát és a tojásokat egy tálba tesszük, fűszerezzük és jól összegyúrjuk. Ételízesítős, forró vízbe kisebb gombócokat engedünk, majd lassú tűz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű