70 dkg sertéscomb
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 paprika
3 paradicsom
vagy egy üveg lecsó
só, bors
őrölt paprika
olaj
A hagymát megdinszteljük az olajon, rárakjuk a felkockázott húst. Fehéredésig pirítjuk, közben kevergetjük, majd megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük kevés vízzel és paradicsomlével. Ha félig megpuhult a hús, hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, vagy a lecsót. Készre főzzük, tésztával, galuskával tálaljuk.
Elkészítés : A vaj és az olívaolaj keverékén hirtelen süssük meg az előzőleg megsózott, megborsozott hússzeleteket. Ha nem férnek el egyszerre a serpenyőben, akkor több részletben...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAlaposan megmossuk és megtisztítjuk a csülköket. Nagy fazékban a sóból, borsból, fokhagymából, vöröshagymából, babérlevélből és a köményből páclevet készítünk annyi vízzel, ami el...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szalonnát felkockázzuk és zsírjára sütjük, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, üvegesre pároljuk, majd a csíkokra vágott húst és fehéredésig pirítjuk. Ha már elnyerte a kellő áll...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőző este a húst ujjnyi csíkokra vágjuk, összeforgatjuk a mustárral, borssal, a babérral, az olajjal, valamint a borral. Zárható dobozban egy éjszakán át a hűtőben pácoljuk. Más...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes