menu

Családireceptkönyv.hu

Sárkányos húsgombóc


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 4-5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A gombócokhoz:
50 dkg darált hús
1 tojás
só, bors
2-3 gerezd foghagyma
1 EK mustár
1 EK Zsemlemorzsa (de én inkább már csicseriborsó lisztet használok)

A szószhoz:
2 fej vöröshagyma
2 db paprika
2db paradicsom
2dl tejföl
só, bors, egy kis borsikafû
Zsíradék

Elkészítés:


A húst a hozzávalókkal, összenyomott fogagymával és a fûszerekkel összegyúrom.
Diónyi gombócokat formálok belôle.

A hagymát apróra vágom csak úgy mint paradicsomot illetve a paprikát. Ebbôl egy hosszú levû pörkölt alapot készítek, ízesítem és jól összefôzöm.
Mikor jól elfôtt benne a hagyma, belehelyezem a húsgombócokat és 20 percig fôzöm.
A végén tejföllel elkeverem .

Trükkök, tippek, praktikák:


Nagyon finom bármilyen tésztával vagy galuskával

Sárkányos húsgombóc

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Egyben sült göngyölt karaj
Egyben sült göngyölt karaj

A húst megmossuk és szárazra töröljük. Éles késsel a hosszanti oldalánál kezdjük félbe vágni, de nem vágjuk teljesen végig. Kinyitjuk mint egy könyvet, majd fordítunk a húson 180 f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Fasirt készült sütőben sütve, sertéshúsból.
Fasirt készült sütőben sütve, sertéshúsból.

A kenyeret áztassuk vízbe, a hagymákat vágjuk egészen apróra. A húst tegyük egy tálba, adjuk hozzá a felaprított hagymákat, a fűszereket, a tojást, és a kinyomkodott kenyeret. Kézz...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött karajszeletek rántva
Töltött karajszeletek rántva

A snidlinget apróra, a paprikákat kis kockákra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott snidlinget és paprikákat elkeverjük a reszelt trappista sajttal. Ízes...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
 Ragacsos sertésoldalas
Ragacsos sertésoldalas

Az összetevőket összekeverve pácot készítünk, mellyel a feldarabolt húsokat jól bekenjük. Egy tálba helyezzük, és egy pár órára a hűtőbe tesszük. Ezután tepsibe helyezzük a húso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk