60 dkg sertéskaraj
10-10 dkg vöröshagyma
liszt
25 dkg paradicsom
l evőkanál paradicsompüré
l dl fehérbor
2 tojás
15 dkg zsemlemorzsa
15 dkg sajt
kakukkfű
őrölt bors
só
olaj a sütéshez
Jelenleg itt vagy: Főoldal > Sertés receptek > Sertésszeletek > Olaszos rántott szelet
Olaszos rántott szelet recept
Galéria (1)
Olaszos rántott szelet
Beküldve: 2012.06.16.
Kategória: Sertés receptek
Küldte: Vass Lászlóné
Látták: 56809
Ennyien nyomtatták ki: 246
Konyha: Olasz
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5.00 csillag 8 értékelés alapján
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
10-10 dkg vöröshagyma
liszt
25 dkg paradicsom
l evőkanál paradicsompüré
l dl fehérbor
2 tojás
15 dkg zsemlemorzsa
15 dkg sajt
kakukkfű
őrölt bors
só
olaj a sütéshez
Elkészítés:
Kevés olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a feldarabolt paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön pároljuk. Hozzáadjuk paradicsompürét, a kakukkfüvet, kevés borral felengedjük, és sűrűre főzzük.
A hússzeleteket kiveregetjük, megsózzuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk, és olajban kisütjük.
Tűzálló tálba fektetjük a húsokat, mindegyikre egy vékony szelet sajtot teszünk, meglocsoljuk a sűrű mártással, és egy-egy szelet sajttal lefedjük. Forró sütőben a sajtot ráolvasztjuk.
6 tojást keményre főzünk. A darált sertéshúst 2 tojással, a finomra vágott vöröshagymával, az összezúzott fokhagymával, sóval, borssal, pirospaprikával, majoránnával és az apróra v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 180 fokra előmelegítjük. -A tepsit kikenjük a sertészsírral - A sertéshúst 1,5 x 2 cm-es kockákra vágjuk, majd alaposan átmossuk. - A savanyú káposztát alaposan kifa...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Nehézaz oldalast a csontok mentén kétujjnyi csikokra daraboljuk - bedörzsöljük sóval ,borsal -forró zsiradékon hirtelen átsütjük a húsdarabokat -aláöntünk kevés vizet vagy bort -meg...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KözepesA felsoroltakat késes aprítóba rakjuk, és egyneművé mixeljük. Ezután nedves kézzel golyókat formázunk, serpenyőben zsiradékot hevítünk és a golyókat belelapítgatjuk. Nagyon könnyen...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz