60 dkg sertéskaraj
10-10 dkg vöröshagyma
liszt
25 dkg paradicsom
l evőkanál paradicsompüré
l dl fehérbor
2 tojás
15 dkg zsemlemorzsa
15 dkg sajt
kakukkfű
őrölt bors
só
olaj a sütéshez
Jelenleg itt vagy: Főoldal > Sertés receptek > Sertésszeletek > Olaszos rántott szelet
Olaszos rántott szelet recept
Galéria (1)
Olaszos rántott szelet
Beküldve: 2012.06.16.
Kategória: Sertés receptek
Küldte: Vass Lászlóné
Látták: 56809
Ennyien nyomtatták ki: 246
Konyha: Olasz
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars 5.00 csillag 8 értékelés alapján
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
10-10 dkg vöröshagyma
liszt
25 dkg paradicsom
l evőkanál paradicsompüré
l dl fehérbor
2 tojás
15 dkg zsemlemorzsa
15 dkg sajt
kakukkfű
őrölt bors
só
olaj a sütéshez
Elkészítés:
Kevés olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a feldarabolt paradicsomot, sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön pároljuk. Hozzáadjuk paradicsompürét, a kakukkfüvet, kevés borral felengedjük, és sűrűre főzzük.
A hússzeleteket kiveregetjük, megsózzuk, lisztbe, felvert tojásba, zsemlemorzsába bundázzuk, és olajban kisütjük.
Tűzálló tálba fektetjük a húsokat, mindegyikre egy vékony szelet sajtot teszünk, meglocsoljuk a sűrű mártással, és egy-egy szelet sajttal lefedjük. Forró sütőben a sajtot ráolvasztjuk.
A hagymát szálasra szeleteljük. a burgonyát keskeny karikákra vágjuk. a húst vékonyra szeljük, alaposan kiverjük. a szalonnát apró kockákra vágjuk. a kizsírozott tűzálló tálba ré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban elkezdjük hevíteni az olajat, majd rádobjuk az apróra vágott hagymát, ha kissé megpirult akkor hozzáadjuk a felkockázott húst, és a feldarabolt paprikát és paradicsomo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTisztítsuk meg a csülköt egy késsel, mossuk meg jól és szárítsuk meg. Csináljunk néhány mélyebb vágást a csülök bőrén és tegyük bele a félbevágott fokhagymagerezdeket. Dörzsöljük b...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalókból kissé lágyabb tésztát dagasztok, majd duplájára kelesztem. kb. 45-60 perc is kell. Kiborítom a tálból és 8 egyforma darabokra vágom, és zsemle formára gömbö...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű