8 szelet sertéskaraj vagy sertéscomb
40 dkg gomba
1 db tv paprika
1 db paradicsom
paradicsomsűrítmény
1 doboz főzőtejszín
20 dkg bacon
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors, liszt
A felszeletelt húst sózom, borsozom, lisztbe mártom és forró olajban mindkét oldalán megpirítom. Kiszedem a serpenyőből, majd belerakom a felkockázott bacon-t, hagymát, fokhagymát. Állandó kevergetés mellett hozzáadom a feldarabolt paprikát, paradicsomot, paradicsomsűrítményt. Sózom, borsozom, felöntöm vízzel, majd visszateszem a húst. Fedő alatt félkészre főzöm, majd hozzáadom a felszeletelt gombát. Főzöm még kb 20 percig, majd tejszínnel dúsítom. Felforralom, meghintem petrezselyemzölddel és tésztával, galuskával vagy knédlivel tálalom.
A burgonyát megtisztítjuk,karikára vágjuk és félig megsütjük. A húst felszeleteljük,kiklopfoljuk,sózzuk,grillfűszerrel megszórjuk és kevés olajon elősütjük. A zöldségeket vajon m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Vizet teszünk fel forrni. Ha forr, sót és kevés olajat adunk hozzá, s kifőzzük benne a tésztát. 2. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, olajon üvegesre pároljuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A szalonnát apróra vágjuk és kb. 3/4-ig megpirítjuk. ◾️Hozzáadjuk a kockára vágott hagymát, a zúzott fokhagymát és tovább pirítjuk. ◾️Ezután mehet bele a felkockázott hús, am...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: KönnyűEgy kevés olívaolajat felforrósítok egy serpenyőben, a karajszeletek szélét beirdalom, majd egy-egy felüket 3-3 percig sütöm. Utána takarékra veszem alattuk a lángot, és hagyom tov...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű