8 szelet sertéskaraj vagy sertéscomb
40 dkg gomba
1 db tv paprika
1 db paradicsom
paradicsomsűrítmény
1 doboz főzőtejszín
20 dkg bacon
1 nagyobb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors, liszt
A felszeletelt húst sózom, borsozom, lisztbe mártom és forró olajban mindkét oldalán megpirítom. Kiszedem a serpenyőből, majd belerakom a felkockázott bacon-t, hagymát, fokhagymát. Állandó kevergetés mellett hozzáadom a feldarabolt paprikát, paradicsomot, paradicsomsűrítményt. Sózom, borsozom, felöntöm vízzel, majd visszateszem a húst. Fedő alatt félkészre főzöm, majd hozzáadom a felszeletelt gombát. Főzöm még kb 20 percig, majd tejszínnel dúsítom. Felforralom, meghintem petrezselyemzölddel és tésztával, galuskával vagy knédlivel tálalom.
◾️A húst kiklopfoljuk, majd sózzuk és borsozzuk. ◾️Lisztbe mártogatva elősütjük őket. ◾️Olajjal kikent tepsibe tesszük a szeleteket és megszórjuk őket majoránnával. ◾️Minden...
Elkészítési idő: 150 perc Nehézség: KönnyűMegdinsztelem az apróra vágott hagymát,hozzáadom a darált húshoz, rányomom a fokhagymát, ráütöm a tojásokat ,a jól kifacsart zsemléket és a többi hozzávalót és jól eldolgozom Ha...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kiklopfoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A panírozáshoz előkészítjük a lisztet, a tojást,zsemlemorzsát a kukoricapelyhet , Ez utóbbit aprítjuk ( lehet...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűA vöröshagymákat héjától megtisztítjuk, félbevágjuk, és karikákra fölvágjuk, a baconszalonnát felkockázzuk. A húst fölszeleteljük 8 szeletre Egy serpenyőbe olajat öntünk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű