Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Rakott sült karaj


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10-12 szelet sertéskaraj
15-20 dkg bacon szalonna
10 dkg szeletelt szárazkolbász
1 és fél pohár tejföl (egy pohár 175 g-os)
2 dl tejszín
1,5 dl száraz fehérbor (nekem nem volt)
1 nagy fej hagyma
20 dkg sajt

bors

Elkészítés:


A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A bacont csíkokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük nagylyukú reszelőn.
Cserépedénybe (áztatás után), - nálam jénaiba - rakjuk a rétegeket: hús, bacon, hagyma, kolbász, sajt, tejföl, tejszín. Nálam két réteg lett, a legtetejére pedig sajt kerüljön.
A tetejét meglocsoljuk a borral, nekem ez elmaradt bor híján.
Lezárva 200 °C fokos sütőben kb. 75 perc alatt puhára sütjük, majd tető nélkül még 10-15 percig pirítjuk.

Rakott sült karaj

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Comb - Mustáros sült - OK
Comb - Mustáros sült - OK

1. A hússzeleteket kiveregetjük, mustárral mindkét oldalukat megkenjük. 2. A szeleteket egymásra fektetjük, és hideg helyen 1 óra hosszat állni hagyjuk. 3. Utána lisztbe má...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Katalin
Kiadós székelykáposzta házi savanyú káposztából, róm
Kiadós székelykáposzta házi savanyú káposztából, róm

A vöröshagymát vágd apróra, a húst pedig kisebb kockákra. A zsírt olvaszd fel egy lábosban, majd dinszteld meg rajta a hagymát, közben add hozzá a préselt fokhagymát. Rakd bele a h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Sajttal-sonkával töltött karaj - OK
Karaj - Sajttal-sonkával töltött karaj - OK

1. A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. 2. A hússzeletek egyik felére teszünk 1-1 szelet sajtot és sonkát majd ráhajtjuk a hús másik felét. 3. A betöltött húsokat bepaní...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zoltán
BBQ Oldalas
BBQ Oldalas

Az oldalast megmossuk, szárazra töröljük majd pedig lehártyázzuk. A lehártyázott oldalast megkenjük alma ecettel (vagy bármilyen más gyenge ecettel), majd az összekevert rub-bal be...

Elkészítési idő: 8
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk