10-12 szelet sertéskaraj
15-20 dkg bacon szalonna
10 dkg szeletelt szárazkolbász
1 és fél pohár tejföl (egy pohár 175 g-os)
2 dl tejszín
1,5 dl száraz fehérbor (nekem nem volt)
1 nagy fej hagyma
20 dkg sajt
só
bors
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
A bacont csíkokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük nagylyukú reszelőn.
Cserépedénybe (áztatás után), - nálam jénaiba - rakjuk a rétegeket: hús, bacon, hagyma, kolbász, sajt, tejföl, tejszín. Nálam két réteg lett, a legtetejére pedig sajt kerüljön.
A tetejét meglocsoljuk a borral, nekem ez elmaradt bor híján.
Lezárva 200 °C fokos sütőben kb. 75 perc alatt puhára sütjük, majd tető nélkül még 10-15 percig pirítjuk.
Vágd fel a cukkinit 1,5 - 2 cm vastagságú szeletekre, ha zsenge akkor akár a héját is rajta hagyhatod. A képen látható módon vágd ki a közepét. Tölts meg fasírtnak befűszerezett d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csíkokra vágott húst hagymás olajon lepirítjuk, sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a csíkokra vágott bacon szalonnát, gombát és a csemege uborkát és tovább pároljuk. 2. Ekkor...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, 2-3 mokkáskanálnyi borsot szórunk bele. Hozzáadjuk a nagyon apró kockákra vágott hagymát, a mustárt, a tojássárgákat, oregánót, 2 evők...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vöröshagymát, a sárgarépát és a fehérrépát megtisztítjuk, összevágjuk. A húst felszeleteljük. A hagymát kevés olajon üvegesre dinszteljük, ezt követően hozzáadjuk a zöldségeket é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű