Hozzávalók:
1,2 kg sertéskaraj vagy comb
3 nagy fej hagyma
olaj
4 gerezd fokhagyma
1 paradicsom, 1 paprika
4 tojás
zsemlemorzsa
petrezselyem zöld
2 ek liszt
só, bors, majornanna, örölt kömény, 1 ek pirospaprika, 1 ágacska rozmaring, 1 babérlevél, pár szem borókabogyó (ez már az én újításom),
A húst felszeleteljük, kicsit kiklopfoljuk, megsózzuk. Először zsemlemorzsában megforgatjuk (jól belenyomkodva), majd a felvert tojásban megforgatjuk. Mindkét oldalát kevés olajban megsütjük pár perc alatt. A húst félretesszük. A hagymát olajon megdinszteljük, pirospaprikával meghinjük, forró vízzel felöntük. Én botmixerrel összekevertem és egy 2 pörköltszaft kockát is hozzáadtam, majd a fűszereket, paprikát paradicsomot, a petrezselyem zöld szárát összekötözve és az összetört fokhagymát a legvégén. Visszatesszük a kisütött húsokat a szaftba, úgy, hogy ellepje őket. 50 percig lassú tűzön főzzük. Az utolsó 10 percen tesszük bele az apróra vágott perezselymet és a legvégén kis hideg vízzel 2 ek lisztet elkeverünk, hozzáadunk 2 dl a szaftból és botmixerrel homogén sűrítést keverünk, majd hozzáadjuk a húshoz és óvatosan megkeverjük. Perezselymes burgonyával és kovászos uborkával nagyon finom.
Elkészítési mód: A bélszín mindkét oldalát hintsük meg sóval, majd daráljunk rá borsot. Csorgassuk meg olívaolajjal, majd pár órára tegyük a hűtőszekrénybe, hogy a fűszerek íze jó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Olajon megpirítjuk. Minél több hagymát adunk hozzá annál szaftosabb lesz. Hozzá tesszük a csíkokra vágott sertésmájat, és kb. 5 percig n...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hússzeleteket kicsit kiklopfoljuk,befűszerezzük,majd állni hagyjuk egy időre(vagy egy éjszakára betesszük a hűtőbe). A tepsit kivajazzuk,egymás mellé rakjuk a hússzeleteket,megs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojást keményre főzzük, leszedjük a héját és felkarikázzuk. 2. Tejföllel összekeverjük, sózzuk. 3. Pici zúzott fokhagymát is teszünk bele. 4. A karajból vékony szel...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz