Hozzávalók:
1,2 kg sertéskaraj vagy comb
3 nagy fej hagyma
olaj
4 gerezd fokhagyma
1 paradicsom, 1 paprika
4 tojás
zsemlemorzsa
petrezselyem zöld
2 ek liszt
só, bors, majornanna, örölt kömény, 1 ek pirospaprika, 1 ágacska rozmaring, 1 babérlevél, pár szem borókabogyó (ez már az én újításom),
A húst felszeleteljük, kicsit kiklopfoljuk, megsózzuk. Először zsemlemorzsában megforgatjuk (jól belenyomkodva), majd a felvert tojásban megforgatjuk. Mindkét oldalát kevés olajban megsütjük pár perc alatt. A húst félretesszük. A hagymát olajon megdinszteljük, pirospaprikával meghinjük, forró vízzel felöntük. Én botmixerrel összekevertem és egy 2 pörköltszaft kockát is hozzáadtam, majd a fűszereket, paprikát paradicsomot, a petrezselyem zöld szárát összekötözve és az összetört fokhagymát a legvégén. Visszatesszük a kisütött húsokat a szaftba, úgy, hogy ellepje őket. 50 percig lassú tűzön főzzük. Az utolsó 10 percen tesszük bele az apróra vágott perezselymet és a legvégén kis hideg vízzel 2 ek lisztet elkeverünk, hozzáadunk 2 dl a szaftból és botmixerrel homogén sűrítést keverünk, majd hozzáadjuk a húshoz és óvatosan megkeverjük. Perezselymes burgonyával és kovászos uborkával nagyon finom.
1. A sertéskarajból négy egyforma nagyságú szeletet vágunk, kiveregetjük és megsózzuk. 2. A hússzeleteket elősütjük, majd félretesszük. 3. A sütésből visszamaradt zsírban f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húsból, tojással, sóval, borssal, pirospaprikával, vízben áztatott zsemlével, fokhagymával egybe fasírtot készítek, a közepébe főtt tojást teszek és kizsírozott tepsibe ra...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűA krumplit felkarikázom és sós vízben félkeményre főzöm, leszűröm. A karajszeleteket kicsit klopfolom, sózom, borsozom, majd kevés zsíron mindkét oldalát 3-3 percig sütöm. A lecs...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: NehézElőkészítés: Az anyagokból palacsintatésztát keverünk. A tésztából 8-10 palacsintát sütünk. A hagymákat apróra, a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Elkészítés: Az olajon...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes