1.5 kg oldalas
1 fej fokhagyma
1 ág rozmaring
só
bors
zsír
Vagy oldalas fűszer só is lehet
Az oldalast öblítsd le, éles késsel vagdosd el a húst.
Sózd és borsozd be ízlés szerint, majd rakd kevés zsírral kikent tepsibe. Tedd rá és köré a fokhagymát, valamint a rozmaringot. Ha van időd, pihentesd néhány órán át a hűtőben.
Önts alá két deci vizet, és fedd le fóliával.
Süsd körülbelül egy órán át 170 fokon. Közben többször forgasd meg, és locsolgasd a húst. Amikor már puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg körülbelül 20 perc alatt.
Lila hagymát szoktam rá karikázni, közéje frissen szedett bazsalikom levelet is szoktam bele szúrni.
A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb. Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket. A szalonnákat beleteszem egy tányérba é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA raguhoz a szűzpecsenyét ceruza nagyságú csíkokra vágjuk. Serpenyőben üvegesre pirítjuk a finomra felvágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a húst. Sóval, borss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA legmegfelelőbb a hasaalja- vagy toka szalonna. A szalonnát annyi hideg vízbe, oda teszem lefedve főni, ami ellepi. Az abalébe teszek durvára vágott vöröshagymát, babérlevelet és...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz1. A csülköt akkora darabokra vágom, hogy le tudjam fedni a tepsit. A bőrét késsel becsíkozom. Ezután besózom, borsozom és 3 gerezd péppé nyomott fokhagymával bekenegetem. Állni ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű