Családireceptkönyv.hu

Bélszín Budapest módra


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


30 dkg sertés- vagy borjúcsont
15 dkg libamáj
15 dkg gomba
15 dkg zöldpaprika
15 dkg zöldborsó
15 dkg rizs
10 vaj
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg vöröshagyma
5 db 12 dkg-os bélszínszelet
3 dkg paradicsompüré

pirospaprika

Elkészítés:


A finomra vágott hagymát aprítsuk fel, és a vajban pirítsuk meg. Szórjuk rá a pirospaprikát, locsoljuk rá a paradicsompürét, majd engedjük fel vízzel. Tegyük bele az apróra vágott csontokat, sózzuk meg ízlés szerint, és 25-30 percig pároljuk, hogy a lé alaposan átvegye az ízüket. Ezután a csontdarabokat szedjük ki belőle, a levet pedig apró lyukú szűrőn szűrjük át.
A szalonnát vágd apró kockákra, és pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a felaprított hagymát, a libamájat, valamint a zöldpaprikát, és sózzuk meg ízlés szerint. Rázzuk össze az előbbi alapanyagokat a serpenyőben, kicsit pirítsuk meg őket, majd öntsük nyakon az egészet a csontlével, és forraljuk fel.
A fennmaradt vajban süssük félangolosra a megsózott bélszínszeleteket, és helyezzük őket rá a kifőzött rizsre. Öntsük rá a libamájas ragut, és az egésznek a tetejét szórjuk meg főtt zöldborsóval. Friss paradicsom- és zöldpaprikaszeletekkel tálaljuk.

Bélszín Budapest módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Gombás ételek, Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Karaj - Lecsós sertésszelet
Karaj - Lecsós sertésszelet

1. A hússzeleteket enyhén kiverem, sózom, lisztbe mártom, a zsírban ropogósra sütöm, majd félreteszem. 2. A maradék zsíron üvegesre sütöm a kockákra vágott szalonnát, aranysárg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: HAMi
Töltött fasirt
Töltött fasirt

Elkészítés: A töltéshez való tojásokat keményre főzzük. A két zsemlét pár percre kevés tejbe vagy vízbe áztatjuk. Miután jól megszívták magukat, kinyomkodjuk és ledaráljuk a hússa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölös hús
Tejfölös hús

A húst előkészítjük(ha kell klopfoljuk),besózzuk,majd a szeleteket leterítjük a kiolajozott tepsibe. Meglocsoljuk a tejföllel, hogy mindenhol ellepje, tehetünk rá többet is,ízlés s...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Debreceni sertésszelet
Debreceni sertésszelet

1/2 kg sertéskaraj szeleteket kiverve sózva hirtelen átsütünk, kiszedve a zsírján pörkölt levet készítünk, visszatesszük a húst és 1 kg kockára vágott burgonyával és 10 dkg karikár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk