Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Bélszín Budapest módra


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


30 dkg sertés- vagy borjúcsont
15 dkg libamáj
15 dkg gomba
15 dkg zöldpaprika
15 dkg zöldborsó
15 dkg rizs
10 vaj
10 dkg füstölt szalonna
10 dkg vöröshagyma
5 db 12 dkg-os bélszínszelet
3 dkg paradicsompüré

pirospaprika

Elkészítés:


A finomra vágott hagymát aprítsuk fel, és a vajban pirítsuk meg. Szórjuk rá a pirospaprikát, locsoljuk rá a paradicsompürét, majd engedjük fel vízzel. Tegyük bele az apróra vágott csontokat, sózzuk meg ízlés szerint, és 25-30 percig pároljuk, hogy a lé alaposan átvegye az ízüket. Ezután a csontdarabokat szedjük ki belőle, a levet pedig apró lyukú szűrőn szűrjük át.
A szalonnát vágd apró kockákra, és pirítsuk üvegesre. Adjuk hozzá a felaprított hagymát, a libamájat, valamint a zöldpaprikát, és sózzuk meg ízlés szerint. Rázzuk össze az előbbi alapanyagokat a serpenyőben, kicsit pirítsuk meg őket, majd öntsük nyakon az egészet a csontlével, és forraljuk fel.
A fennmaradt vajban süssük félangolosra a megsózott bélszínszeleteket, és helyezzük őket rá a kifőzött rizsre. Öntsük rá a libamájas ragut, és az egésznek a tetejét szórjuk meg főtt zöldborsóval. Friss paradicsom- és zöldpaprikaszeletekkel tálaljuk.

Bélszín Budapest módra

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Gombás ételek, Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: suhajpeter
Sültek kánaánja
Sültek kánaánja

A megsózott oldalast és tarját egy nagy méretű tepsibe helyezem. Rápakolom a megtisztított és egészben hagyott almát, körtét, sárgarépát, vörös hagymát, gombát, fokhagymát… és ezt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Gombás sertéskaraj
Gombás sertéskaraj

A hússzeleteket kiklopfoljuk, a gombát megtisztítjuk, megmossuk és szeletekre vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A karajszeleteket megszórjuk MAGGI Ízvarázs ét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejszínes-sonkás rakott tészta
Tejszínes-sonkás rakott tészta

A sonkát apró kockára vágjuk. Egy kisebb fej hagymát összevágunk, olajon megdinsztelünk, majd rárakjuk a sonkát. Amikor a sonka átsült, hozzáadjuk a tejszínt és a tejfölt, sózzuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zabpelyhes fasírt sütőben sütve
Zabpelyhes fasírt sütőben sütve

A zabpelyhet meleg vízben előáztatom, majd hozzáadom a darált húshoz és összekeverem a többi hozzávalóval is, ugyanúgy, mintha hagyományos fasírtot csinálnék. A tepsit kibélelem sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk