1 kg sertéscomb
0.5 kg zöldborsó
2-3 evőkanál liszt
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
1 fej vöröshagyma
ízlés szerint petrezselyem
ízlés szerint majoranna
2-3 evőkanál mustár
3 evőkanál zsír
víz
liszt
A zsírt felmelegítjük, majd az apróra vágott vöröshagymát üvegesre sütjük.
Ezután mehet bele a felkockázott hús, amit fehéredésig sütünk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
Sóval, borssal, majoránnával ízesítjük, majd fedő alatt puhára főzzük. Ha kell a vizet pótoljuk.
Miután megpuhult a hús, hozzá adunk két evőkanál mustárt és egy evőkanál petrezselyemzöldet, majd a borsót.
10 percig főzzük még így, majd 2-3 evőkanál lisztet hozzá adva, kicsit besűrűsítjük a hús szaftját.
Rizzsel és uborkával tálaljuk.
1. A füstölt csülköt puhára főztem és a levét lehűtöttem, mert így lehet könnyen leszedni a zsírját. 2. Kevés olajon megdinszteltem a hagymát, majd rádobtam a kockára vágott h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülköt csontozd ki, a combot darabold össze. A bőrét, ha belefőzöd, kockázd fel nagyobb darabkákra, majd a húst is, valamivel kisebbekre kb.3x3 cm-es darabokra. A többi hozz...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KözepesA padlizsánt ketté vágjuk. Belsejét és a végeit levágjuk.Ha, kell kis talpat is vágjunk,elkerülve ezzel,hogy a csónakok felboruljanak Magyaros fűszerrel bedörzsöljük. Elkészítjü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA karajszeleteket enyhén kiklopfoljuk, mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk. Nagyon vékonyan kiolajozott tepsibe egymás mellé szorosan lefektetjük. A hagymát karikára vágjuk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű