1 kg burgonya
80 dkg sertéstarja, vagy karaj
5 dkg vaj
10 dkg füstölt szalonna
5 gerezd fokhagyma
só
bors
majoranna
köménymag
hagyma
A tarját ujjnyi szeletekre vágom, a fokhagymával, sóval, borssal, majorannával és köménymaggal fűszerezem. Éjszakára hűtőbe teszem pihenni. Másnap kevés olajon mindkét oldalát elősütöm.
A burgonyát meghámozom, felkockázom, tepsibe teszem, rá a felvagdalt szalonnát. Megsózom, és alufólia alatt kb. fél óráig sütöm.
Rárétegezem az elősütött tarjaszeleteket hagymával. Megint letakarom, és készre sütöm.
A csíkokra vágott májat belerakom a forró olajba. Fehéredésig kevergetem, majd hozzáadom a vastagabb szeletekre vágott hagymát, fokhagymát, Fűszerezem, adok hozzá egy db paprikát,...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA húst kiklopfoljuk egyenletesen vékonyra. A tarja szeletbe beletekerjük a félbehajtott lapkasajtot. Minden karaj szelet közepébe helyezünk egy-egy ilyen sajtos tarja csomagot....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Készítsük el a tölteléket: A zöldségeket ( sárgarépa, borsó, kukorica) dinszteljük puhára, ha kihűlt adjuk hozzá a friss, apróra vágott petrezselymet, tejfölt, sót,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, hirtelen átsütjük. 2. Hozzáadjuk a felkarikázott vöröshagymát, aprított fokhagymát, és kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk. 3. A m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű