Családireceptkönyv.hu

Eredeti elzászi sertéstarja


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 szelet tarja
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
10 dkg bacon
10 dkg füstölt kolbász
50 dkg savanyú káposzta
olaj

őrölt kömény
őrölt bors
2 ek. paradicsompüré
0,5 dl víz
1 dl tejföl

Elkészítés:


Egy serpenyőben a tarjaszeleteket forró olajban megsütöm, sóval, borssal, köménnyel ízesítem, majd egy tepsibe teszem.

A maradék olajon megdinsztelem a felaprított vöröshagymát, hozzáadom a feldarabolt szalonnát és a felkarikázott kolbászt.

Hozzáöntöm a paradicsompürét és a vizet, hozzáteszem a zúzott fokhagymát, és a kicsavart káposztát is.

Pár perc kevergetés után a tejfölt is belekeverem, majd az egészet a megsült hússzeletekre teszem.

A sütőt előmelegítem 200 C fokra, és 35-40 perc alatt készre sütöm.

Sült krumplival vagy hagymás tört krumplival tálalom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ruman Imre
Stefánia vagdalt gazdagon
Stefánia vagdalt gazdagon

A zsemléket vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. A répát és a zellert apró kockára vágjuk, majd a borsóval együtt sós vízben megfőzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk az áztatott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Borsós tokány - OK
Karaj - Borsós tokány - OK

1. A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk lisztbe, majd kevés olajon elősütjük mind 2 oldalát (1-1 perc) magas lángon. 2. Az olajat, amiben süt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Krilla
Répás húsgolyó
Répás húsgolyó

A répát a vöröshagymával és a tojással késes aprítóban finomra dolgozzuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Kis golyókat formálunk belőle, végül forró, bő zsírban kisütjük. S...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott sült karaj
Rakott sült karaj

A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A bacont csíkokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük nagylyukú reszelőn. Cserépedénybe (áztatás után), - nálam jénaiba...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk