Családireceptkönyv.hu

Eredeti elzászi sertéstarja


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 szelet tarja
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
10 dkg bacon
10 dkg füstölt kolbász
50 dkg savanyú káposzta
olaj

őrölt kömény
őrölt bors
2 ek. paradicsompüré
0,5 dl víz
1 dl tejföl

Elkészítés:


Egy serpenyőben a tarjaszeleteket forró olajban megsütöm, sóval, borssal, köménnyel ízesítem, majd egy tepsibe teszem.

A maradék olajon megdinsztelem a felaprított vöröshagymát, hozzáadom a feldarabolt szalonnát és a felkarikázott kolbászt.

Hozzáöntöm a paradicsompürét és a vizet, hozzáteszem a zúzott fokhagymát, és a kicsavart káposztát is.

Pár perc kevergetés után a tejfölt is belekeverem, majd az egészet a megsült hússzeletekre teszem.

A sütőt előmelegítem 200 C fokra, és 35-40 perc alatt készre sütöm.

Sült krumplival vagy hagymás tört krumplival tálalom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jucus
Sertéscsülök pékné módra
Sertéscsülök pékné módra

A megmosott, lecsepegtetett csülköket dörzsöld be sóval és borssal, majd tedd egy nagyobb, és mélyebb tepsibe. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Hámozd meg a hagymát és a fokhagymá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vásári csülök
Vásári csülök

A csülköt megtisztítjuk, kicsontozzuk és bőrével együtt nagyobb darabokra vágjuk. (Lehetőleg minden darabba jusson bőr is, hús is.) Egy magas falú tepsit vagy tűzálló tálat ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Karfiolos fasírt, őzgerincformában
Karfiolos fasírt, őzgerincformában

A karfiolrózsákat forró sósvízben 2-3 percig előfőzzük. A zsemlét beáztatjuk a vízbe, majd kinyomjuk és szétmorzsoljuk. Nagyon apróra vágjuk a vöröshagymát, vagy lereszeljük, a fo...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk