5 szelet tarja
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
10 dkg bacon
10 dkg füstölt kolbász
50 dkg savanyú káposzta
olaj
só
őrölt kömény
őrölt bors
2 ek. paradicsompüré
0,5 dl víz
1 dl tejföl
Egy serpenyőben a tarjaszeleteket forró olajban megsütöm, sóval, borssal, köménnyel ízesítem, majd egy tepsibe teszem.
A maradék olajon megdinsztelem a felaprított vöröshagymát, hozzáadom a feldarabolt szalonnát és a felkarikázott kolbászt.
Hozzáöntöm a paradicsompürét és a vizet, hozzáteszem a zúzott fokhagymát, és a kicsavart káposztát is.
Pár perc kevergetés után a tejfölt is belekeverem, majd az egészet a megsült hússzeletekre teszem.
A sütőt előmelegítem 200 C fokra, és 35-40 perc alatt készre sütöm.
Sült krumplival vagy hagymás tört krumplival tálalom.
A zsemléket vízbe áztatjuk, majd alaposan kinyomkodjuk. A répát és a zellert apró kockára vágjuk, majd a borsóval együtt sós vízben megfőzzük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk az áztatott...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, beleforgatjuk lisztbe, majd kevés olajon elősütjük mind 2 oldalát (1-1 perc) magas lángon. 2. Az olajat, amiben süt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répát a vöröshagymával és a tojással késes aprítóban finomra dolgozzuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Kis golyókat formálunk belőle, végül forró, bő zsírban kisütjük. S...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A bacont csíkokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük nagylyukú reszelőn. Cserépedénybe (áztatás után), - nálam jénaiba...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű