menu

Családireceptkönyv.hu

Eredeti elzászi sertéstarja


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 szelet tarja
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
10 dkg bacon
10 dkg füstölt kolbász
50 dkg savanyú káposzta
olaj

őrölt kömény
őrölt bors
2 ek. paradicsompüré
0,5 dl víz
1 dl tejföl

Elkészítés:


Egy serpenyőben a tarjaszeleteket forró olajban megsütöm, sóval, borssal, köménnyel ízesítem, majd egy tepsibe teszem.

A maradék olajon megdinsztelem a felaprított vöröshagymát, hozzáadom a feldarabolt szalonnát és a felkarikázott kolbászt.

Hozzáöntöm a paradicsompürét és a vizet, hozzáteszem a zúzott fokhagymát, és a kicsavart káposztát is.

Pár perc kevergetés után a tejfölt is belekeverem, majd az egészet a megsült hússzeletekre teszem.

A sütőt előmelegítem 200 C fokra, és 35-40 perc alatt készre sütöm.

Sült krumplival vagy hagymás tört krumplival tálalom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsanna
Óvári sertésborda
Óvári sertésborda

A hús mindkét oldalát sózod, borsozod, pici fokhagymát kockázol rá, berakod a jénai tálba, pici víz, egy korty fehér bor, lefeded, és berakod a forró sütőbe. Eközben kockázott h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar FASÍRT MÁSKÉPP !!
FASÍRT MÁSKÉPP !!

A bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott baconnel körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , és 180 fokon légkeverős sütőbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Sajtos-paradicsomos borda
Sajtos-paradicsomos borda

A húst megmossuk, szárazra töröljük, kissé kiklopfoljuk és enyhén sózzuk-borsozzuk. Kevés olajon, mindkét oldalán elősütjük és félretesszük. A burgonyát héjában félig megfőzzük, ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Karaj - Rozsdás hús
Karaj - Rozsdás hús

1. A sertéskarajt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. 2. A széleit kicsit bevagdossuk, a hús mindkét oldalát sózzuk. Nem klopfoljuk, mert akkor száraz lesz. 3. Egy serpenyőben f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk