5 szelet tarja
1 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
10 dkg bacon
10 dkg füstölt kolbász
50 dkg savanyú káposzta
olaj
só
őrölt kömény
őrölt bors
2 ek. paradicsompüré
0,5 dl víz
1 dl tejföl
Egy serpenyőben a tarjaszeleteket forró olajban megsütöm, sóval, borssal, köménnyel ízesítem, majd egy tepsibe teszem.
A maradék olajon megdinsztelem a felaprított vöröshagymát, hozzáadom a feldarabolt szalonnát és a felkarikázott kolbászt.
Hozzáöntöm a paradicsompürét és a vizet, hozzáteszem a zúzott fokhagymát, és a kicsavart káposztát is.
Pár perc kevergetés után a tejfölt is belekeverem, majd az egészet a megsült hússzeletekre teszem.
A sütőt előmelegítem 200 C fokra, és 35-40 perc alatt készre sütöm.
Sült krumplival vagy hagymás tört krumplival tálalom.
A megmosott, lecsepegtetett csülköket dörzsöld be sóval és borssal, majd tedd egy nagyobb, és mélyebb tepsibe. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Hámozd meg a hagymát és a fokhagymá...
Elkészítési idő:A csülköt megtisztítjuk, kicsontozzuk és bőrével együtt nagyobb darabokra vágjuk. (Lehetőleg minden darabba jusson bőr is, hús is.) Egy magas falú tepsit vagy tűzálló tálat ki...
Elkészítési idő:A karfiolrózsákat forró sósvízben 2-3 percig előfőzzük. A zsemlét beáztatjuk a vízbe, majd kinyomjuk és szétmorzsoljuk. Nagyon apróra vágjuk a vöröshagymát, vagy lereszeljük, a fo...
Elkészítési idő: 1 óra