Családireceptkönyv.hu

Mézes mustáros oldalas


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2,5 kg sertésoldalas,
1 fej fokhagyma,
só, frissen őrölt bors,
3 kanál méz,
2 kanál mustár,
1 kanál étolaj,
1 kanál balzsamecet,
2 kg krumpli,
5 fej vöröshagyma

Elkészítés:


A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, hosszában kettévágjuk. Keskeny pengéjű késsel az oldalast kilyuggatjuk, majd megtűzdeljük egyenletesen fokhagymával. A mustárt, az olajat, a mézet, a sót, és a borsot összekeverjük, majd egyenletesen bekenjük vele az oldalast minden oldalán.

Közben a krumplit megtisztítjuk, és a tepsepsibe sorakoztatjuk. A krumpli hasábok közé negyedelt hagymát teszünk.
Megsózzuk, kevés borsot teszünk rá, majd a tetejére tesszük a bepácolt oldalast. (Ha van rá idő, előző éjszaka kenjük be az oldalast, mert akkor még jobban átjárják az ízek.)
Fólia alatt sütjük, amíg a krumpli is meg nem puhult, a hús pedig finom, fűszeres levet enged a hagymás krumpli alá. A legvégén rövid időre levesszük a fóliát, így az oldalas tetején aranybarna máz keletkezik.
Az oldalast nagyobb darabba vágva a körettel tálaljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsuzsa
Csoda finom egyben sült sertéshús
Csoda finom egyben sült sertéshús

Egybesütésre a legízletesebb, legomlósabb a lapocka és a combtő (schluss). A lapocka vásárlásánál hangsúlyozzuk, hogy egybesültet készítünk belőle, olyan darabot kérjünk, amely süt...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kitti
Kelkáposztás Cordon Bleu
Kelkáposztás Cordon Bleu

■ A kelkáposzta torzsát kivágjuk, majd forró sós vízbe tesszük és leveleire szedjük (ahogy fő a káposzta, úgy jönnek le könnyen a levelei). ■ Ha kihűlt, a vastag ereket levágjuk a...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Sajttal töltött karaj
Sajttal töltött karaj

A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A tojást felverjük, kicsit megsózzuk, és kevés tejjel összekeverjük. A cikk sajtot hosszában kettévágjuk, a húsra fektetjük, feltekerjük, majd...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Kalocsai karaj - OK
Karaj - Kalocsai karaj - OK

1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és üvegesre megpirítjuk. 2. A húst sózzuk, borsozzuk, paprikás lisztben megforgatjuk, és hirtelen mindkét oldalát megsütjük. 3. Kivessz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk