2,5 kg sertésoldalas,
1 fej fokhagyma,
só, frissen őrölt bors,
3 kanál méz,
2 kanál mustár,
1 kanál étolaj,
1 kanál balzsamecet,
2 kg krumpli,
5 fej vöröshagyma
A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, hosszában kettévágjuk. Keskeny pengéjű késsel az oldalast kilyuggatjuk, majd megtűzdeljük egyenletesen fokhagymával. A mustárt, az olajat, a mézet, a sót, és a borsot összekeverjük, majd egyenletesen bekenjük vele az oldalast minden oldalán.
Közben a krumplit megtisztítjuk, és a tepsepsibe sorakoztatjuk. A krumpli hasábok közé negyedelt hagymát teszünk.
Megsózzuk, kevés borsot teszünk rá, majd a tetejére tesszük a bepácolt oldalast. (Ha van rá idő, előző éjszaka kenjük be az oldalast, mert akkor még jobban átjárják az ízek.)
Fólia alatt sütjük, amíg a krumpli is meg nem puhult, a hús pedig finom, fűszeres levet enged a hagymás krumpli alá. A legvégén rövid időre levesszük a fóliát, így az oldalas tetején aranybarna máz keletkezik.
Az oldalast nagyobb darabba vágva a körettel tálaljuk.
Sajtos-tejfölös hússzelet: A hússzeleteket kiklopfolni, majd mindkét oldalát sózni, és megszórni ízlés szerint a fűszerekkel. Egy tepsibe sütőpapírt helyezni, majd megspriccel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kicsontozott húst (a túl zsíros részeket kihagyva) vékony csíkokra vágjuk és formába tesszük úgy, hogy rétegenként sózzuk, borsozzuk és nagyon apróra vágott fokhagymát adunk hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olívaolajon megfonnyasztjuk a hagymát. Rádobjuk a húst, majd fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét. Sózzuk, borsozzuk, belenyomjuk a fokhagymát, felöntjük a tejszí...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesVágjuk fel a hagymát, majd inazzuk ki a húst - ha szükséges. Vagdossunk be vékonyan a húst és klopfoljuk kicsit ki. Vigyázzunk, mert ha túl vékony a hús, száraz és kemény lesz sü...
Elkészítési idő: ? Nehézség: Nehéz