50 dkg csirkemell, vagy sertéskaraj
30 dkg megtisztított burgonya
0,2 dl tej
10 dkg liszt
2 tojás
só, bors
olaj
A húst vékony szeletekre vágjuk, majd fűszerezzük. A burgonyát apróra reszeljük, megsózzuk és kicsit állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. A tojásokat felverjük, fűszerezzük, összekeverjük a liszttel, a tejjel és a reszelt burgonyával. A húsokat a tésztába forgatjuk, kicsit megnyomkodjuk, hogy rátapadjon. Forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a fölösleges zsiradékot.
1 A sertéshúst ledaráljuk, rányomjuk a fokhagymát. 2 A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk, majd a húshoz adjuk. 3 A rizst félig megfőzzük, és azt is a húshoz ad...
Elkészítési idő: 120 percA kelkáposztát leveleire szedem, megmosom és forró vízfürdőben egyet forralok rajta, hogy kissé puha és tekerhető legyen. A fasírthoz valókat összekeverem, minden levélre egy-egy...
Elkészítési idő:--- Zsíron megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát. --A felkockázott húst fehéredésig pirítsuk, szórjuk meg sóval borssal, és ha kezd levet engedni a hús, adjuk hozzá a fűsze...
Elkészítési idő: 30 perc