Hozzávalók 8 főre:
2 fej vöröshagyma
1kg darált sertéshús
2,5 dl ketchup
2,5dl mustár
3 db tojás
2dkg zsemlemorzsa
2 szelet kenyér
Fűszerezéshez:
bazsalikom
petrezselyemzöld
sertéssült fűszerkeverék
só
bors
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy nagy tálban keverjük el a hús a 2 db tojással, a ketchuppal, mustárral és a zsemlemorzsával. A kenyeret áztassuk be pár percre, nyomkodjuk ki (erősen) és ezt is adjuk hozzá a húshoz. Fűszerezzük ízlés szerint: sóval, borssal, sertéssült fűszerkeverékkel, bazsalikommal és petrezselyemzölddel. Gyúrjuk át a húsos masszát, és ha nem elég kemény adjunk még hozzá egy kevés zsemlemorzsát. A tepsit kenjük ki olajjal, majd helyezzük rá a húst és formázzunk belőle hosszúkás téglalap alakot. Az utolsó db tojás keverjük össze és kenjük le a fasírtunk tetejét. Ettől lesz szép aranybarna a teteje. Süssük 45 percig. Hagymás burgonyával, vagy petrezselymes burgonyával tálalhatjuk.
A karajszeleteket kiklopfoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A panírozáshoz előkészítjük a lisztet, a tojást,zsemlemorzsát a kukoricapelyhet , Ez utóbbit aprítjuk ( lehet...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: Könnyűa fasirt hozzávalóit összekeverjük ( a főttojáson kívűl) -egy őzgerinc formát kibélelünk a baconnal nem baj ha kilóg a formából -belesimitjuk a massza felét -rá ültetjük a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes