Egy dl langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt és a maradék tejjel lágyabb kelt tésztát dagasztunk. L...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Keverd össze a tésztához való hozzávalókat csomómentesre, ha kell, használj kézi habverőt hozzá. 2. Egy másik, kisebb edényben készítsd el a fahéjas öntetet. Olvaszd fel hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrumplinyomóban törd át a főtt krumplit. Dolgozd össze a hozzávalókat. Annyi lisztet tegyél hozzá, hogy egy jól formázható masszát kapj. A vizes kézzel megformázott golyókat sor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karamellöntethez a cukrot karamellizáljuk egy edényben, hozzáöntjük folyamatos keverés mellett a tejszínt, megvárjuk amíg újra felolvad majd félre húzzuk. A brownie alapjához a c...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy kisebb lábosba öntjük a tejet és a narancsvirágvizet. Hozzáadjuk a cukrot, a felkockázott vajat, valamint a lereszelt narancshéjat. Az egészet összemelegítjük, majd mielőtt fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megpucoljuk, félbevágjuk majd felszeleteljük. A fokhagymát is megpucoljuk, összetörjük és az olajon megdinszteljük. Miután megpuhult a hagyma, a lisztet rászórjuk, gyors...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott almát lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk a levét és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a diót (mandulát, vagy kekszet). Ízlés szerint mézzel édesítjük, fahéjjal fűszerezzük....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA sütőt 180 fokra előmelegítjük. A sütőtepsit sütőpapírral kibéleljük. A tésztához a szobahőmérsékletű vajat a cukorral és a vaníliával elektromos habverővel addig keverjük, amí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábosban a vizet, 3 dl borral és a fűszerekkel feltesszük főni. Mikor felforrt, 5 percig még forraljuk, majd levesszük a tűzről, és átszűrjük. A tojássárgákat kikeverjük a cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sóval, majd elmorzsoljuk benne a vajat, és végül a sajttal és a tojások sárgájával egyneművé gyúrjuk. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, majd a hűtőbe te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű