Piskótához:
6 db tojás
20 dkg cukor
18 dkg liszt
4 dkg kakaópor
1 cs. sütőpor
6 ek.víz
Krémhez:
37,5 dkg étcsokoládé
2 dl tejszín
16 dkg vaj
A tésztához a tojássárgáját a cukorral és a vízzel habverő segítségével felhabosítjuk, majd lassan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Eldolgozzuk benne a kakaóport, valamint a külön tálban keményre vert tojásfehérjehabot, majd vajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Tíz percet pihentetjük, majd kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni. A töltelék hozzávalóit lábasba tesszük, és lassú tűzön összemelegítjük. Pár perc melegítés után lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk hűlni. Miután kihűlt, fakanállal habosra keverjük. A tortát vízszintesen 3 részre vágjuk, megtöltjük a krémmel, és az oldalán, a tetején, valamint a szélén is megkenjük a csokoládés krémmel. Fogyasztás előtt legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
A narancsokat meghámozzuk, kb. 1 cm vastag karikákra vágjuk. Folpackkal kibélelünk egy tálat (nekünk 2,5 l tál), majd az alját és az oldalát kirakjuk a narancskarikákkal, és elkész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta: Én egy 38×24 cm-es kapcsos tortaformával dolgoztam. 12 db tojást ketté választottam, a fehérjébe 8 dkg cukrot és egy csipet sót raktam és kemény habbá vertem. A sárgákhoz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes180 fokra kapcsoljuk a sütőt. Sütőpapírral béleljük a 26 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját. Kemény habbá verjük a tojásfehérjét, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, ezzel is tov...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a margarint keverjük habosra a porcukorral és a sóval, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját. A csokoládét olvasszuk meg vízgőz felett, majd keverjük hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű