menu

Családireceptkönyv.hu

Csokoládétorta


Írta:

Elk. idő: 60 perc + hűtés
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Piskótához:
6 db tojás
20 dkg cukor
18 dkg liszt
4 dkg kakaópor
1 cs. sütőpor
6 ek.víz

Krémhez:
37,5 dkg étcsokoládé
2 dl tejszín
16 dkg vaj

Elkészítés:


A tésztához a tojássárgáját a cukorral és a vízzel habverő segítségével felhabosítjuk, majd lassan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Eldolgozzuk benne a kakaóport, valamint a külön tálban keményre vert tojásfehérjehabot, majd vajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Tíz percet pihentetjük, majd kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni. A töltelék hozzávalóit lábasba tesszük, és lassú tűzön összemelegítjük. Pár perc melegítés után lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk hűlni. Miután kihűlt, fakanállal habosra keverjük. A tortát vízszintesen 3 részre vágjuk, megtöltjük a krémmel, és az oldalán, a tetején, valamint a szélén is megkenjük a csokoládés krémmel. Fogyasztás előtt legalább 3 órára hűtőbe tesszük.

Csokoládétorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Lúdláb torta (liszt nélkül)
Lúdláb torta (liszt nélkül)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Almás karamellás torta
Almás karamellás torta

A karamellszósz: a cukrot felolvasztjuk és hozzákeverjük a vajat. Állandó keverés mellett felolvasztjuk és hozzáadjuk a habtejszínt. Felforraljuk és hagyjuk alaposan kihűlni. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Madártej torta
Madártej torta

A piskótához a tojást kettéválasztottam. A sárgáját a cukorral habosra kevertem, hozzákevertem a vizet is, és beleszitáltam a lisztet. Beleforgattam a pici sóval keményre vert fehé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Citromos mascarponés joghurtszelet
Avatar Balázs Lászlóné Kedvelnék
Citromos mascarponés joghurtszelet

Törjük nagyon apróra a babapiskótát, de legjobb ha ledaráljuk majd az olvasztott vajjal dolgozzuk össze, ez lesz a tortánk alapja. (Ha esetleg kicsit morzsolódik, tegyünk még h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk