Piskótához:
6 db tojás
20 dkg cukor
18 dkg liszt
4 dkg kakaópor
1 cs. sütőpor
6 ek.víz
Krémhez:
37,5 dkg étcsokoládé
2 dl tejszín
16 dkg vaj
A tésztához a tojássárgáját a cukorral és a vízzel habverő segítségével felhabosítjuk, majd lassan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Eldolgozzuk benne a kakaóport, valamint a külön tálban keményre vert tojásfehérjehabot, majd vajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Tíz percet pihentetjük, majd kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni. A töltelék hozzávalóit lábasba tesszük, és lassú tűzön összemelegítjük. Pár perc melegítés után lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk hűlni. Miután kihűlt, fakanállal habosra keverjük. A tortát vízszintesen 3 részre vágjuk, megtöltjük a krémmel, és az oldalán, a tetején, valamint a szélén is megkenjük a csokoládés krémmel. Fogyasztás előtt legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
Készítsük el a kérget. Melegítsük elő a sütőt (180°C) és a tortaformát (26 cm) béleljük ki sütőpapírral. A darált kekszet és az olvasztott vajat jól összekeverjük, majd a formába b...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA piskótához a tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, belekeverjük a vizet, végül belevegyítjük a lisztet és a citromlével felhaboztatott sütőport. A tojásfehérjéket a sóval ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforraljuk, majd egy kicsit hűlni hagyjuk. A búzadarát folyamatosan kevergetve hozzáadjuk, majd a tűzre visszatéve besűrítjük kb.3 perc alatt. Ismét félrehúzzuk, hozzáad...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet összetörjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, a szoba-hőmérsékletű vajat és a tejszínhabot, majd robotgéppel összedolgozzuk. A kakaót elkeverjük a tejjel és ezt...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz