Piskótához:
6 db tojás
20 dkg cukor
18 dkg liszt
4 dkg kakaópor
1 cs. sütőpor
6 ek.víz
Krémhez:
37,5 dkg étcsokoládé
2 dl tejszín
16 dkg vaj
A tésztához a tojássárgáját a cukorral és a vízzel habverő segítségével felhabosítjuk, majd lassan hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Eldolgozzuk benne a kakaóport, valamint a külön tálban keményre vert tojásfehérjehabot, majd vajazott, lisztezett tortaformába öntjük, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük. Tíz percet pihentetjük, majd kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni. A töltelék hozzávalóit lábasba tesszük, és lassú tűzön összemelegítjük. Pár perc melegítés után lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk hűlni. Miután kihűlt, fakanállal habosra keverjük. A tortát vízszintesen 3 részre vágjuk, megtöltjük a krémmel, és az oldalán, a tetején, valamint a szélén is megkenjük a csokoládés krémmel. Fogyasztás előtt legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
Először a piskótát sütjük míg hűl,elkészítjük a krémet Töltjük,vajas krémmel kenjük át az egészet és burkoljuk
Elkészítési idő: min 10 óra Nehézség: Nehéza tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük, a sárgáját a porcukorral kihabosítjuk, a kakaóport az olajjal elkeverjük. A tojásfehérje habhoz adjuk a tojássárgáját és az olajj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA morzsásra tört kekszet dolgozd egyneműre a fölolvasztott zsiradékkal, majd nyomkodd egyenletesen a forma aljába. Tehetsz alá zsírpapírt is, így könnyebb lesz kiemelni a formából...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet összekeverjük a gesztenyemasszával és a vajjal, majd belesimítjuk a tortaforma aljába. 2 csomag vaníliás pudingport megfőzzük a tejjel és a cukorral, majd ha kissé...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű