menu

Családireceptkönyv.hu

Tortához ♣ Márványos máz készítése


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 tojás fehérje
10 dkg porcukor
2 dkg kakaópor
2dkg porcukor
2-3 evőkanál víz

Elkészítés:


a tojás fehérjét a porcukorral habbá verjük/nem lesz kemény csak sűrűn kenhető/,
ezt a sütemény tetejére kenjük
a kakaót a porcukorral simára dolgozzuk, majd a vízzel összekeverjük
/sűrűn cseppenős legyen/
ezt összevissza a fehér habra cseppentjük, majd egy késsel ,átlósan
/mint a pogácsánál/ rácsokat rajzolunk rá
minél több rácsot húzunk bele, annál rajzosabb lesz a mintája

Tortához ♣ Márványos máz készítése

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Narancstorta
Narancstorta

A tejszínt verd habbá. Két lap zselatint olvassz fel, majd hűtsd vissza. A túrót keverd össze a narancsszörppel, a reszelt narancshéjjal, majd az olvasztott zselatinnal (esetleg íz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Amerikai almatorta
Amerikai almatorta

Most rá kell önteni/kanalazni a tésztát. Nekem általában túl sűrű, és „nem akar” eloszlani a cucc tetején, ilyenkor csalok egy kevés tejjel, így már megadja magát. Mehet is be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Karácsonyi gesztenyetorta
Karácsonyi gesztenyetorta

mintához a vajat robotgéppel habosra verjük a porcukorral. Hozzáadjuk és tovább keverjük a tojásfehérjével nagyjából 2 percig. Beleszitáljuk a lisztet, a kakaóport, és egynemű mass...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ibolya
Fondant nyújtható (torta bevonásra)
Fondant nyújtható (torta bevonásra)

Vízgőz fölött egy tálban melegítjük a vízzel elkavart zselatint, amíg átlátszó nem lesz. Ekkor beletesszük a mézet és a margarint, ha elolvadt, beleöntjük a porcukor közepébe. Kaná...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk