Családireceptkönyv.hu

Almás-fahéjas kókuszgolyó


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


6 db nagy alma
20 dkg darált dió vagy mandula vagy keksz
őrölt fahéj
méz
kókuszreszelék

Elkészítés:


A meghámozott almát lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk a levét és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a diót (mandulát, vagy kekszet). Ízlés szerint mézzel édesítjük, fahéjjal fűszerezzük. Gombócokat gyúrunk, és kókuszreszelékbe forgatjuk.

Almás-fahéjas kókuszgolyó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Sport szelet
Sport szelet

1. A darált kekszet a kakaóporral egy nagy tálban összekeverem. 2. A kockára vágot vajat egy lábasban megolvasztom. Mikor már majdnem folyékonyra olvadt, hozzáadom a cukrot és a t...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pihe-puha mákos-almás
Pihe-puha mákos-almás

A felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formáb...

Elkészítési idő: kb 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Típus tészta
Típus tészta

A tojást a margarinnal, a cukorral és a baracklekvárral habosra keverjük (ha nem keverjük ki rendesen, nem jön fel). A kikevert masszához öntjük a tejet. Belemérjük a lisztet, s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hókocka kétféle krémmel
Hókocka kétféle krémmel

Először megfőzzük a krémet: Kevés tejben csomómentesre keverjük a lisztet, egy csipet sót és a többi tejet hozzáöntve sűrű krémet főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről, majd belekeve...

Elkészítési idő: 1bóra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk