6 db nagy alma
20 dkg darált dió vagy mandula vagy keksz
őrölt fahéj
méz
kókuszreszelék
A meghámozott almát lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk a levét és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a diót (mandulát, vagy kekszet). Ízlés szerint mézzel édesítjük, fahéjjal fűszerezzük. Gombócokat gyúrunk, és kókuszreszelékbe forgatjuk.
1. A darált kekszet a kakaóporral egy nagy tálban összekeverem. 2. A kockára vágot vajat egy lábasban megolvasztom. Mikor már majdnem folyékonyra olvadt, hozzáadom a cukrot és a t...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA felsorolás sorrendjében mindent összekeverünk. Az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le, és úgy keverjük bele. A tésztát kivajazott, lisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) formáb...
Elkészítési idő: kb 1 óra Nehézség: KönnyűA tojást a margarinnal, a cukorral és a baracklekvárral habosra keverjük (ha nem keverjük ki rendesen, nem jön fel). A kikevert masszához öntjük a tejet. Belemérjük a lisztet, s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször megfőzzük a krémet: Kevés tejben csomómentesre keverjük a lisztet, egy csipet sót és a többi tejet hozzáöntve sűrű krémet főzünk belőle. Lehúzzuk a tűzről, majd belekeve...
Elkészítési idő: 1bóra Nehézség: Könnyű