menu

Családireceptkönyv.hu

Málnakrémes puha kekszek


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


120 g sótlan vaj
80 g porcukor
1/2 teáskanál vanília esszencia
vagy 2 teáskanál vaníliás cukor
1 csésze finomliszt (250 ml)
2 evőkanál vaníliás vagy tejszínes pudingpor
1 teáskanál sütőpor

A krémhez:
60 g sótlan vaj
1/4 teáskanál vanília esszencia (vagy 1 evőkanál vaníliás cukor)
12 dkg porcukor
80 g fagyasztott málna

Elkészítés:


A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A sütőtepsit sütőpapírral kibéleljük.

A tésztához a szobahőmérsékletű vajat a cukorral és a vaníliával elektromos habverővel addig keverjük, amíg könnyű krémet kapunk. Hozzáadjuk a liszt és a pudingpor és sütópor keverékét, és lágy tésztát keverünk belőle.

A sütőpapírra 1-1 púpozott teáskanálnyi golyókat rakunk (kb. 30 db fér rá egy tepsire, elegendő helyet kell hagynunk mellette, mert sütésnél megnőnek). Egy lisztbe mártott villával enyhén lelapogatjuk a golyókat (kb. 1 cm vastagságúra) és az előmelegített sütőbe téve kb. 10-12 percig sütjük (nem szabad nagyon kiszárítani).

A sütőből kivéve még 10 percig a tepsiben hagyjuk, majd egy rácsra szedjük át, hogy teljesen kihűlhessen.

Közben elkészítjük a málnás krémet. Habverővel egy tálban addig keverjük a vajat a vaníliával és a porcukorral, amíg könnyű krémes lesz. Hozzáadjuk-keverjük a kiolvasztott, lecsepegtetett málnát is. (Egyneműbbé keverhető, ha botmixerrel dolgozunk.)

A kekszek lapos oldalára egy teáskanál krémet teszünk és a másik kekszet finoman rányomva „szendvicset” készítünk belőle. Megtöltjük a többi kekszet is, és porcukorral megszórva kínáljuk.

(Még krémesebb, lágyabb lesz a krém, ha felvert tejszínhabot is keverünk bele.)

Málnakrémes puha kekszek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Sütés nélkül - Sztracsatella
Sütés nélkül - Sztracsatella

A tejben elkeverjük a darát, a cukrot, a tojássárgákat és a sót. Lassú tűzön feltesszük melegedni, állandó kevergetés mellett krémesre főzzük. Néhányszor megkeverve kihűtjük és hab...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
209. Eperhabos szelet
209. Eperhabos szelet

A hozzávalókból 2 lapot sütni. Tejszínt felverni hozzá a többi. Tetejére lehet csokimáz. 53 x 40 cm tepsi 180 fok 10 -20 perc

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Hatlapos /   Andi konyhája/
Hatlapos / Andi konyhája/

Elkészítés : A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 6 egyforma részre elosztjuk és nagyon vékonyra kinyújtjuk. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy a tészta ne hólyagosodjon fel Sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Felhő szelet
Felhő szelet

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 2 részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk, tepsi hátán 2 lapot sütünk (36*25 cm) kb. 200 fokon rövid ideig. A krémhez 7,5 dl tejben a 3 vaníliás pudin...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk