25 dkg babapiskóta
fél l tejföl
fél l tejszín
2 db citrom
12 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliás cukor
A tejfölt keverd habosra a cukrokkal és add hozzá a citromok reszelt héját és kifacsart levét. A tejszínt verd fel kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a citromos krémbe. Egy üvegtál alját rakd ki összetört babapiskótával, kend rá a krém felét, majd egy sor piskóta jön, és a tetejére simítsd rá a maradék citromos krémet. Hagyd, hogy egy éjszakát a hűtőben csücsüljön.
Szerencsésebb cukrozott tetejű babapiskótát választani, mert könnyebben puhul.
A házi krémes krémet és a tejszínhabot elkészítem a zacskón leírtak szerint,majd összekeverem őket a mascarponéval! A rumos,tejes,kávéba áztatott babapiskótákkal rétegezem a kréme...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 dkg cukor 7 dkg tea vaj 1,5- dl tejszín 0,5 dl menta szirup... elhagyható.. vagy bármilyen sűrű szörpre cserélhető ezeket felteszem a tűzre... egy nagyon jó sűrű szirupot fő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, porcukrot, tejfölt és a vanilliás cukrot jól kikevertem. Utána hozzáadtam a citrom reszelt héját és levét. A túrót is hozzákevertem a vajas keverékhez és a zselatin fixet....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA búzadarát leforrázzuk a forró tejjel, majd gafyjuk kihűlni. Hozzáafjuk a margarint, háztartási kekszet, porcukrot és az aromát, majd jól összegyúrjuk. A masszából kis golyócsk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű