25 dkg babapiskóta
fél l tejföl
fél l tejszín
2 db citrom
12 evőkanál cukor,
1 csomag vaníliás cukor
A tejfölt keverd habosra a cukrokkal és add hozzá a citromok reszelt héját és kifacsart levét. A tejszínt verd fel kemény habbá, majd óvatosan forgasd bele a citromos krémbe. Egy üvegtál alját rakd ki összetört babapiskótával, kend rá a krém felét, majd egy sor piskóta jön, és a tetejére simítsd rá a maradék citromos krémet. Hagyd, hogy egy éjszakát a hűtőben csücsüljön.
Szerencsésebb cukrozott tetejű babapiskótát választani, mert könnyebben puhul.
A tejet felforraljuk, hozzákeverjük a zselatint. Olvassátok el, hogy mit írnak a zselatin csomagolásán, a Horváth Rozisat forralni kell (én ezt szoktam használni), de van, amelyike...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet összekeverjük a porcukorral, kakaóporral, majd hozzáadjuk a vajat, tejet és rumaromát. Összegyúrjuk. Egy kisebb tepsibe (20 x 26 cm) fóliát teszünk, majd belenyom...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️A zselatint a vízbe beáztatjuk és megduzzasztjuk. ◾️A tejet felmelegítjük. ◾️A tojássárgáját a cukorral/édesítővel kikeverjük. ◾️Állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejhez...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesEgy lábosba tegyük bele a kakaót, a cukrot, a tejet és a vajat, alacsony lángon addig melegítsük, amíg a vaj el nem olvad. Vegyük le a tűzhelyről, adjuk hozzá a diót, a rumaromát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű