- 200 ml natúr joghurt
- 1 teáskanál negyedannyi édesítő
- 75 ml víz
- 15 g zselatin
- 200 ml habtejszín
- kb. 4-5 szem mandarin vagy kisebb narancs
◾️A joghurtot az édesítővel kikeverjük.
◾️A zselatint a vízben megduzzasztjuk (kb. 5 perc).
◾️A tejszínt habbá verjük és óvatosan a joghurthoz forgatjuk.
◾️A zselatint kb. 15 másodperc alatt a mikróban visszamelegítjük és ezt is joghurthoz adjuk, úgy hogy ne törjön össze nagyon.
◾️A mandarinokat megpucoljuk és egy hurkapálcára fűzzük őket.
◾️Egy műanyag palacknak (lehet üdítős palack, ecetes üveg - természetesen alaposan kimosva- citromleves palack) a tetejét levágjuk (kb. 3 cm-el a nyaka alatt).
◾️Beleállítjuk a pálcára fűzött gyümölcsöket, és rákanalazzuk a joghurtot is.
◾️Egy befőttes üveg tetejének a közepét kiszúrjuk és belefűzzük a pálca kilógó részét, hogy egyenesen maradjon a mandarin a joghurtban, amíg megdermed.
◾️Pár órára hűtőbe tesszük.
◾️A hűtőből kivéve vékony melegvíz sugár alá tartjuk az üveget, és így könnyen "kicuppan" a süti a formából.
▪️Ha mégsem jönne ki, óvatosan levágjuk az üvegeket a sütiről.
◾️Az alapanyagokat összegyúrjuk és vizes kézzel golyókat formázunk belőle (kb. dió nagyságúakat). ◾️A darált kekszet és a fűszert összekeverjük és beleforgatjuk a gombócokat. ◾...
Elkészítési idő: 30 perc◾️A zselatint a vízbe beáztatjuk és megduzzasztjuk. ◾️A tejet felmelegítjük. ◾️A tojássárgáját a cukorral/édesítővel kikeverjük. ◾️Állandó keverés mellett hozzáadjuk a tejhez...
Elkészítési idő: 90 percElőször a krémet készítem el, mert annak hűlni kell. A lisztet simára keverem a tejjel, hozzáadom a kókuszreszelék felét és folytonos keveréssel sűrűre főzöm. Ha kihűlt, ízesítem a...
Elkészítési idő: