- 250 g kekszmorzsa (Gullon teljes kiőrlésű, cukormentes keksz)
- 500 g gesztenyemassza (Aldi kínálatában található édesítőszerrel ízesített massza is)
- 10 ml rumaroma (ízlés szerint)
- 50 g vaj vagy margarin
A krémhez:
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 400 ml tej
- 200 g margarin
- 25 g 1:4 édesítőszer
- 500 ml habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag habfixáló
◾️A pudinggal kezdünk.
▪️A tejben elkészítjük a pudingot (a tejből kb. 100 ml kiveszünk és elkeverjük benne a pudingport.
▪️A többi tejet felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a pudinggal elkevert tejet is és sűrűre főzzük.).
▪️Hagyjuk teljesen kihűlni.
◾️A margarint az édesítőszerrel habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk.
◾️A kekszet ledaráljuk, elkeverjük a többi hozzávalóval és egy sütőpapíros tepsibe egyengetjük.
◾️A tejszínt a habfixálóval felverjük.
◾️A tepsiben lévő "tésztára" simítjuk a pudingos krémet, erre pedig rákerül a tejszínhab.
Reszelt csokoládéval vagy gesztenyével díszítjük.
Egy lábasba tegyük bele a vajat,kakaóport,cukrot,tejet. Alacsony lángon addig melegitsük,amig fel nem olvadnak a hozzávalók. Keverjük bele a diót,kávét, rumaromát,kókuszreszeléke...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA tejszínt kemény habbá verjük. A tejfölt, a 2 citromhéját, 1 citrom levét, és a porcukrot összekeverjük. Finoman hozzá keverjük a habot. 1 réteg krémet, majd piskótát, megint k...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű◾️A pudinggal kezdünk. ▪️A tejben elkészítjük a pudingot (a tejből kb. 100 ml kiveszünk és elkeverjük benne a pudingport. ▪️A többi tejet felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a pudi...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA dióbelet durvára vágjuk, a háztartási kekszet kisebb darabokra tördeljük. A vajat egy lábasba tesszük, és közepes lángon megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrokat, a vizet és a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű