- 250 g kekszmorzsa (Gullon teljes kiőrlésű, cukormentes keksz)
- 500 g gesztenyemassza (Aldi kínálatában található édesítőszerrel ízesített massza is)
- 10 ml rumaroma (ízlés szerint)
- 50 g vaj vagy margarin
A krémhez:
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 400 ml tej
- 200 g margarin
- 25 g 1:4 édesítőszer
- 500 ml habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag habfixáló
◾️A pudinggal kezdünk.
▪️A tejben elkészítjük a pudingot ( a tejből kb. 100 ml kiveszünk és elkeverjük benne a pudingport.
▪️A többi tejet felforrósítjuk majd hozzáadjuk a pudinggal elkevert tejet is és sűrűre főzzük.).
▪️Hagyjuk teljesen kihűlni.
◾️A margarint az édesítőszerrel habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk.
◾️A kekszet ledaráljuk, elkeverjük a többi hozzávalóval és egy sütőpapíros tepsibe egyengetjük.
◾️A tejszínt a habfixálóval felverjük.
◾️A tepsiben lévő "tésztára" simítjuk a pudingos krémet, erre pedig rákerül a tejszínhab.
Reszelt csokoládéval vagy gesztenyével díszítjük.
A cukrot a lekvárral, a vízzel, az aromával (és a mazsolával, ha szeretnénk használni) elkezdjük főzni. Mehet bele a kakaópor. Belekeverjük a kekszet is, majd golyókat formázun...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót – a kókuszreszelék kivételével – tedd a keverőgépbe, és készíts belőle egységes masszát. Nedves kézzel formázz diónyi gombócokat a masszából és hempergesd meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabkekszet késes robotgéppel dolgozd finomra. Olvaszd fel a vajat és keverd össze a keksszel. Egy kapcsos tortaforma alján egyenletesen oszlasd el, nyomkodd bele. Akár kis pereme...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zabpelyhet késes aprítóba rakva ledaráljuk, összekeverjük a sajttal meg a fűszerekkel. A húst csíkokra vágjuk, picit sózzuk, belemártjuk az olajba, majd megforgatjuk a fűszeres z...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű