- 250 g kekszmorzsa (Gullon teljes kiőrlésű, cukormentes keksz)
- 500 g gesztenyemassza (Aldi kínálatában található édesítőszerrel ízesített massza is)
- 10 ml rumaroma (ízlés szerint)
- 50 g vaj vagy margarin
A krémhez:
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 400 ml tej
- 200 g margarin
- 25 g 1:4 édesítőszer
- 500 ml habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag habfixáló
◾️A pudinggal kezdünk.
▪️A tejben elkészítjük a pudingot (a tejből kb. 100 ml kiveszünk és elkeverjük benne a pudingport.
▪️A többi tejet felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a pudinggal elkevert tejet is és sűrűre főzzük.).
▪️Hagyjuk teljesen kihűlni.
◾️A margarint az édesítőszerrel habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk.
◾️A kekszet ledaráljuk, elkeverjük a többi hozzávalóval és egy sütőpapíros tepsibe egyengetjük.
◾️A tejszínt a habfixálóval felverjük.
◾️A tepsiben lévő "tésztára" simítjuk a pudingos krémet, erre pedig rákerül a tejszínhab.
Reszelt csokoládéval vagy gesztenyével díszítjük.
Keverjük a mascarpónét mixerrel ,majd bele a tejszínt ( hideg legyen mind a kettő) -egy sütőpapírt készítünk -a piskótákat belemártogatjuk a kávéba ,és a papíron egymás mellé s...
Elkészítési idő: 30 perc◾️A pudingot a tejben az édesítővel megfőzzük, majd hozzáadjuk a citrom héját és levét. ▪️Ezután teljesen kihűtjük. ◾️A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a pudingot is. ◾️A...
Elkészítési idő: 60 perc