- 250 g kekszmorzsa (Gullon teljes kiőrlésű, cukormentes keksz)
- 500 g gesztenyemassza (Aldi kínálatában található édesítőszerrel ízesített massza is)
- 10 ml rumaroma (ízlés szerint)
- 50 g vaj vagy margarin
A krémhez:
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 400 ml tej
- 200 g margarin
- 25 g 1:4 édesítőszer
- 500 ml habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag habfixáló
👉A pudinggal kezdünk. A tejben elkészítjük a pudingot ( a tejből kb. 1 dl kiveszünk és elkeverjük benne a pudingport. A többi tejet felforrósítjuk majd hozzáadjuk a pudinggal elkevert tejet is és sűrűre főzzük.). Hagyjuk teljesen kihűlni.
👉A margarint az édesítőszerrel habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk.
👉A kekszet ledaráljuk, elkeverjük a többi hozzávalóval és egy sütőpapíros tepsibe egyengetjük.
👉A tejszínt a habfixálóval felverjük.
👉A tepsiben lévő "tésztára" simítjuk a pudingos krémet, erre pedig rákerül a tejszínhab.
Reszelt csokoládéval vagy gesztenyével díszítjük.
Palacsinta: A tojásokat egy csipet sóval kihabosítjuk, és felváltva hozzákeverjük a lisztet és a tejet. Félretesszük fél órát pihenni, közben néha megkeverjük. Hozzáadjuk az ásvá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet, porcukrot, margarint, tejet, vaníliacukrot, és a rumot összekeverjük, majd két felé osztjuk aminek az egyik felébe beletesszük a kakaót. Így kapunk egy világos és egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet, mákot a narancs levét és héját egy tálba tesszük és annyi mascarponét teszünk hozzá, hogy formázható masszát kapjunk. Diónyi gombócokat formálunk belőle, és a hűtőbe te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mandula és a csokibevonó kivételével az összetevőket összegyúrjuk, majd golyókat formálunk belőle. A csokibevonót a doboz leírásnak megfelelően 5 percig forrásban lévő vízben...
Elkészítési idő: 5-15 perc Nehézség: Nehéz