- 250 g kekszmorzsa (Gullon teljes kiőrlésű, cukormentes keksz)
- 500 g gesztenyemassza (Aldi kínálatában található édesítőszerrel ízesített massza is)
- 10 ml rumaroma (ízlés szerint)
- 50 g vaj vagy margarin
A krémhez:
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 400 ml tej
- 200 g margarin
- 25 g 1:4 édesítőszer
- 500 ml habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag habfixáló
◾️A pudinggal kezdünk.
▪️A tejben elkészítjük a pudingot (a tejből kb. 100 ml kiveszünk és elkeverjük benne a pudingport.
▪️A többi tejet felforrósítjuk, majd hozzáadjuk a pudinggal elkevert tejet is és sűrűre főzzük.).
▪️Hagyjuk teljesen kihűlni.
◾️A margarint az édesítőszerrel habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk.
◾️A kekszet ledaráljuk, elkeverjük a többi hozzávalóval és egy sütőpapíros tepsibe egyengetjük.
◾️A tejszínt a habfixálóval felverjük.
◾️A tepsiben lévő "tésztára" simítjuk a pudingos krémet, erre pedig rákerül a tejszínhab.
Reszelt csokoládéval vagy gesztenyével díszítjük.
◾️A kekszet késes aprítógépben ledaráljuk. ◾️Hozzákeverjük a kakaóport és a sót. ◾️A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejet, aromákat, az édesítőszert feloldjuk benne. ◾️A k...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz epret kis darabokra vágjuk és a cukorral és vajjal főzzük pár percig, amíg megpuhul. Hozzákeverjük a sűrített tejet. Hagyjuk kihűlni. Annyi darált kekszet adunk hozzá, hogy “...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk, a vaníliás cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy üvegtál tál aljára pakoljuk őket, majd a gesztenye mas...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűEpres réteghez Az epret folyó víz alatt mossuk meg, csepegtessük le, majd daraboljuk fel. A bodzavirágot csipkedjük le a száráról, majd adjuk hozzá a feldarabolt epret, a cukro...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű