- 250 g kekszmorzsa (Gullon teljes kiőrlésű, cukormentes keksz)
- 500 g gesztenyemassza (Aldi kínálatában található édesítőszerrel ízesített massza is)
- 10 ml rumaroma (ízlés szerint)
- 50 g vaj vagy margarin
A krémhez:
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 400 ml tej
- 200 g margarin
- 25 g 1:4 édesítőszer
- 500 ml habtejszín
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag habfixáló
◾️A pudinggal kezdünk.
▪️A tejben elkészítjük a pudingot ( a tejből kb. 100 ml kiveszünk és elkeverjük benne a pudingport.
▪️A többi tejet felforrósítjuk majd hozzáadjuk a pudinggal elkevert tejet is és sűrűre főzzük.).
▪️Hagyjuk teljesen kihűlni.
◾️A margarint az édesítőszerrel habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz adjuk.
◾️A kekszet ledaráljuk, elkeverjük a többi hozzávalóval és egy sütőpapíros tepsibe egyengetjük.
◾️A tejszínt a habfixálóval felverjük.
◾️A tepsiben lévő "tésztára" simítjuk a pudingos krémet, erre pedig rákerül a tejszínhab.
Reszelt csokoládéval vagy gesztenyével díszítjük.
A tésztához és a töltelékhez a hozzávalókat összegyúrjuk. A formát enyhén kivajazzuk és szórunk bele kókuszreszeléket. A kekszmasszából belenyomunk a formába annyit, hogy kitöltse,...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűHozzávalókat összegyúrjuk, majd lapokat sodrunk belőle. Krémhez a argarint és a cukrot összekeverjük, majd a lapokat megkenjük vele. Feltekerjük a tésztákat és szeleteljük. Kókus...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű◾️Daráljuk le a kekszet és a diót majd adjuk hozzá a baracklekvárt és a rum aromát. ▪️Ezután jól dolgozzuk össze. ◾️A masszából formázzunk golyókat. ▪️Ha túl száraznak érezzük...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű