- 100 g tápióka gyöngy (apró szemű)
- 300 ml víz
- 1 db vaníliarúd (belseje)
- 600 ml kókusztej
- 60 g édesítő
◾️A tápiókát egy nagy lábasba tesszük, hogy az egész elkészítést meg tudjuk benne oldani.
◾️Tegyük bele a félbevágott vaníliarudat, és öntsük fel a vízzel, majd 15 percen keresztül hagyjuk állni, hogy felszívja a vizet.
◾️Ha felszívta a vizet a tápióka, öntsük fel a kókusztejjel, és tűzhelyre téve, közepes hőfokon, folyamatos keverés mellett főzzük addig, míg a gyöngyök puhák, és áttetszőek lesznek. Ekkorra a puding állag is kialakul.
◾️Ha készre főtt a tápióka puding, húzzuk le a tűzhelyről, és adjuk hozzá a cukrot és keverjük, míg teljesen feloldódik benne.
Bármilyen friss gyümölccsel 🍓🫐 fogyaszthatjuk.
A tojásokat a cukrokkal és vízzel habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, majd a lisztet, diót, a sütőport és a kakaót. Előmelegített sütőben megsütjük. A cukorral a tejjel és a lis...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tejet kezdd melegíteni egy vastagabb falú lábosban, dobd hozzá a sót, a cukrot, a vaníliát, majd fokozatosan szórd hozzá a búdarát. Kevergetve főzd sűrűre közepes lángon, és hűts...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű♥ MACARON. A mandulalisztet a porcukorral együtt megszitáljuk, és még szárazon a csipetnyi sóval összekeverjük. Hozzáadjuk a pihentetett tojásfehérje felét (5,5 dkg-ot) és alapos...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz