- 100 g tápióka gyöngy (apró szemű)
- 300 ml víz
- 1 db vaníliarúd (belseje)
- 600 ml kókusztej
- 60 g édesítő
◾️A tápiókát egy nagy lábasba tesszük, hogy az egész elkészítést meg tudjuk benne oldani.
◾️Tegyük bele a félbevágott vaníliarudat, és öntsük fel a vízzel, majd 15 percen keresztül hagyjuk állni, hogy felszívja a vizet.
◾️Ha felszívta a vizet a tápióka, öntsük fel a kókusztejjel, és tűzhelyre téve, közepes hőfokon, folyamatos keverés mellett főzzük addig, míg a gyöngyök puhák, és áttetszőek lesznek. Ekkorra a puding állag is kialakul.
◾️Ha készre főtt a tápióka puding, húzzuk le a tűzhelyről, és adjuk hozzá a cukrot és keverjük, míg teljesen feloldódik benne.
Bármilyen friss gyümölccsel 🍓🫐 fogyaszthatjuk.
1. Az egészet összedolgozzuk, és zsírozott lisztezett tepsiben, közepes lángon kb 40-45 percig sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHáromféle piskótát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet só hozzáadásával, a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral. A tojássárg...
Elkészítési idő: 190 perc Nehézség: NehézA mézeskalács elkészítéséhez elsőként a lisztet, a porcukrot, a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott vajat,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a kakaóport és a vizet. A hozzávalókat jól elkeverjük és a tojáshabot...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes