Kekszréteg:
- kb. 3/4 csomag cukormentes keksz
- 2 ek kókuszolaj
- 2 ek kakaópor
- 2,5 tk négyszeres erejű édesítő
- 1 tk rumaroma
- 100 ml víz
Mascarpone krém:
- 500 g mascarpone
- 1 ek négyszeres erejű édesítő
- 1/2 tk vaníliaőrlemény
Tejszínhab:
- 250 ml tejszínhab
- 1 tk négyszeres erejű édesítő
- késhegynyi vaníliaőrlemény
Meggy:
- 300 g meggy (lehet fagyasztott is)
- 1 ek négyszeres erejű édesítő
- 1 tk rumaroma
- 100 ml víz
👉A meggyszószhoz a meggyet, az édesítővel, a rumaromával és a vízzel felfőzzük majd hagyjuk kihűlni.
👉A kekszet kisebb darabokra törjük.
👉A kókuszolajat, az édesítőt, a kakaóport a rumaromát és a vizet összekeverjük majd a kekszhez adjuk.
👉A mascarponét az édesítővel és a vaníliaőrleménnyel kikeverjük, a tejszínt pedig habbá verjük az édesítővel és a vaníliával.
👉Jöhet a rétegezés.
Egy pohár aljára kekszet teszünk. Erre jöhet a mascarpone krém majd még egy réteg keksz. Következik a hab és a meggyszósz 😊. A tetejét tejszínhabbal díszítjük.
👉Én tettem még rá reszelt csokit 😊.
👉Pár órára hűtőbe tesszük és fogyaszthatjuk is 😊.
👉Ebből a mennyiségből 4 adag desszertet tudunk készíteni 😊.
A búzadarát leforrázzuk a forró tejjel, majd gafyjuk kihűlni. Hozzáafjuk a margarint, háztartási kekszet, porcukrot és az aromát, majd jól összegyúrjuk. A masszából kis golyócsk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy (lehetőleg) szögletes jénaiba vagy más edénybe lerakunk egy réteg kekszet szorosan egymás mellé, kitöltve az edény alját. (ezért jó, ha negyszögletesek a kekszek) Erre ráöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSkär sockerkakan i bitar, lägg i matberedare. Häll över punsch. Låt dra några minuter. Tillsätt matfett och kakao, arbeta snabbt ihop till en jämn massa. Forma till fingerstjocka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű