Kekszréteg:
- kb. 3/4 csomag cukormentes keksz
- 2 ek kókuszolaj
- 2 ek kakaópor
- 2,5 tk négyszeres erejű édesítő
- 1 tk rumaroma
- 100 ml víz
Mascarpone krém:
- 500 g mascarpone
- 1 ek négyszeres erejű édesítő
- 1/2 tk vaníliaőrlemény
Tejszínhab:
- 250 ml tejszínhab
- 1 tk négyszeres erejű édesítő
- késhegynyi vaníliaőrlemény
Meggy:
- 300 g meggy (lehet fagyasztott is)
- 1 ek négyszeres erejű édesítő
- 1 tk rumaroma
- 100 ml víz
?A meggyszószhoz a meggyet, az édesítővel, a rumaromával és a vízzel felfőzzük majd hagyjuk kihűlni.
?A kekszet kisebb darabokra törjük.
?A kókuszolajat, az édesítőt, a kakaóport a rumaromát és a vizet összekeverjük majd a kekszhez adjuk.
?A mascarponét az édesítővel és a vaníliaőrleménnyel kikeverjük, a tejszínt pedig habbá verjük az édesítővel és a vaníliával.
?Jöhet a rétegezés.
Egy pohár aljára kekszet teszünk. Erre jöhet a mascarpone krém majd még egy réteg keksz. Következik a hab és a meggyszósz ?. A tetejét tejszínhabbal díszítjük.
?Én tettem még rá reszelt csokit ?.
?Pár órára hűtőbe tesszük és fogyaszthatjuk is ?.
?Ebből a mennyiségből 4 adag desszertet tudunk készíteni ?.
?A kekszeket egy késes aprítóban összetörjük (ennek hiányában, tedd egy zacskóba és sodrófával törd össze). A margarint felolvasztjuk és összekeverjük a keksz felével. ?A margarin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mascarponét kikeverjük a porcukorral, belereszeljük a narancshéjat és hozzáadjuk a narancslevet. Jól összekeverjük. 2. Hozzáadjuk a darált kekszet és összegyúrjuk. Az a jó, h...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűEgy tepsi alját kirakjuk keksszel. A pudingot, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot és a lisztet egy pici tejjel elkeverjük. Hozzádjuk a többi tejhez és sűrűre főzzük. Habbá v...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit kézzel összedolgozzuk – akkor jó, amikor a cukor elolvadt benne. A töltelékhez a gesztenyét burgonyanyomón áttörjük, majd a többi hozzávalóval együtt szintén a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű