Családireceptkönyv.hu

Sertés T-bone steak fűszervajjal


Írta:

Adag: 2 fő
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


2 db egyenként 35 dkg-os csontos rövidkaraj szűzpecsenyével
3 gerezd fokhagyma
1-1 ág rozmaring és kakukkfű
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vaj
Maldon sóvirág
frissen őrölt bors

Elkészítés:


Vastagaljú serpenyőben felforrósítottam a vajat és az olajat, beledobtam a fűszerágakat és a fokhagymát majd oldalanként 1-1 perc alatt kérget sütöttem a steakekre. Csak a serpenyőben fűszereztem őket. Ezután alacsony falú jénaiba helyeztem a húsokat, majd a serpenyő tartalmát ráöntöttem, majd betoltam 20 percre a 150 C fokra előmelegített sütőbe.
Érdemes ellenőrizni sütés közben húsokat, hogy ne maradjanak nyersek, de ne süljenek túl, ne száradjanak ki. Egyszerűen csak nyomjuk meg a húst és érezni fogjuk, hogy mennyire rugalmas.
A család a jobban átsült húsokat kedveli, így maradtak a steakek 20 percig a sütőben, de 15 perc is elégséges lehet, hogy a csontoknál rózsaszín, így még puhább és szaftosabb steaket kapjunk. Kiszárítani, agyonsütni pedig semmiképpen nem érdemes!

Sertés T-bone steak fűszervajjal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Ropogós hasaalja ( Dagadó )
Ropogós hasaalja ( Dagadó )

--Egy éles késsel, rácsozzuk be a húson lévő bőrt. --Tegyük a fűszereket (fokhagyma, köménymag, só ,bors ) egy tálkába keverjük össze. Keverjük hozzá az olajat is . A kapott...

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Közepes
share
Rántott töltött cukkini
Rántott töltött cukkini

A cukkinit kb ujjnyi vastag karikákra vágom, a darált húst fűszerezem, majd kis adagonként a cukkini karikákba nyomkodom. A szokásos módon panírozom, (morzsába lehet 2x is), majd...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: András
Tenkei Tata májashurkája
Tenkei Tata májashurkája

Megfőzzük a húst, majd ugyanabban a lében a szalonnát, végül a májat. Figyelem, a májat nem szabad túlfőzni! A szalonna főzésekor a víz felszínén úszó zsírt is fel kell használni a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk