Családireceptkönyv.hu

A szalonnát bekente mustárral és zúzott fokhagymával


Írta:

Elk. idő: 1ora
Adag: 5
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1,5 kg szalonna,
2 evőkanál mustár,
7 gerezd fokhagyma,
só ízlés szerint
bors.

Elkészítés:


Szeleteljük fel a szalonnát kisebb darabokra, majd a mustárt, a zúzott vagy apróra vágott fokhagymát és a fűszereket keverjük össze, kenjük be vele a szalonnát. Tegyük egy tálba és takarjuk le fóliával, tegyük hűtőbe egy éjszakára. Reggel vegyük ki a szalonnát a hűtőből, csomagoljuk mindegyik darabot alufóliába és előmelegített sütőben süssük 200 fokon 30 – 40 percet. Vegyük le a szalonnadarabokról az alufóliát és még süssük 10 percet, amíg szépen megpirulnak. Jó étvágyat!

A szalonnát bekente mustárral és zúzott fokhagymával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött darált hús
Töltött darált hús

A darált húshoz hozzáadunk 1 dl tejet, sózzuk, borsozzuk és pár órára hűtőbe tesszük. Alufóliát leterítünk, kicsit olajozzuk, majd szétterítjük rajta a darált húst. Rátesszük a sze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Oldalas - Oldalas szalonnával sütve - OK
Oldalas - Oldalas szalonnával sütve - OK

1. Az oldalason a bőrt bevagdossuk, a húst befűszerezzük. 2. A hagymákat megtisztítjuk. 3. A szalonnát keresztben és hosszában sűrűn bevagdossuk. 4. Az oldalast bőrrel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rozsdás hús
Rozsdás hús

-A sertéskarajt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. - A széleit kicsit bevagdossuk, a hús mindkét oldalát sózzuk. Nem klopfoljuk, mert akkor száraz lesz. Egy serpenyőben felolvasztj...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Bihari bundás karajszelet - OK
Karaj - Bihari bundás karajszelet - OK

1. A karajt kicsontozzuk és felszeleteljük. 2. A reszelt hagymát kevés olajon megpároljuk. 3. A hússzeleteket meghintjük sóval, borssal, szegfűborssal, pecsenyefűszerrel, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk