1,5 kg szalonna,
2 evőkanál mustár,
7 gerezd fokhagyma,
só ízlés szerint
bors.
Szeleteljük fel a szalonnát kisebb darabokra, majd a mustárt, a zúzott vagy apróra vágott fokhagymát és a fűszereket keverjük össze, kenjük be vele a szalonnát. Tegyük egy tálba és takarjuk le fóliával, tegyük hűtőbe egy éjszakára. Reggel vegyük ki a szalonnát a hűtőből, csomagoljuk mindegyik darabot alufóliába és előmelegített sütőben süssük 200 fokon 30 – 40 percet. Vegyük le a szalonnadarabokról az alufóliát és még süssük 10 percet, amíg szépen megpirulnak. Jó étvágyat!
A szalonnát, sonkát, uborkát csíkokra vágjuk. A szalonnát megpirítjuk, zsírjából kivesszük, félre tesszük. Ebbe a zsírba megsütjük a sózott borsozott és kis lisztben megforgatott h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd be a sütőt 200 fokra. Ha van légkeverésed, használd azt. Vágj apróra egy fél fej hagymát, és egy kevés zsiradékon, közepes lángon 5-6 perc alatt párold meg. A zsemlét e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a sörös-mézes pácot. Ehhez a mézet, mustárt, sört, paradicsompürét, olajat és reszelt fokhagymát összekeverjük, frissen őrölt feketeborssal fűszerezzük. A tarjaszeletek...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes1. A dagadót úgy vágjuk föl, hogy egy nagy téglalapot kapjunk. 2. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, a pirospaprikával, kevés sóval és 3-4 evőkanálnyi vízzel elkeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű