- 80 dkg sertéskaraj,
- 15 dkg reszelt sajt,
- 3 ek tejföl.
- 2 tojás,
- 2 ek petrezselyemzöld,
- 20 dkg szeletelt bacon,
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors,
Saláta:
- 3 dl majonéz,
- 20 dkg tejföl,
- 3 ek reszelt torma (ízlés szerint csemege vagy csípős),
- 5 db keményre főtt tojás,
- egy kisebb piros alma,
- 2 ek petrezselyemzöld,
- Ízlés szerint só és fehérbors,
A karajt egy nagyon éles késsel jó apróra felvágom, majd hozzáadom a reszelt sajtot, a tejfölt, a tojást, a petrezselyemzöldet, sózom, borsozom és alaposan összekeverem.
Egy őzgerinc formát kibélelelek a szeletelt beconnel, belesímítom a húsos masszát, a tetejére visszahajtom a kilógó szalonnát és 190 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütöm.
A salátához összekeverem a majonézt, a tejföllel, a tormával, a sóval és borssal, hozzáadom a tetszőleges méretűre feldarabolt főtt tojásokat, az apró kockára vágott almát, az aprított petrezselyemzöldet és óvatosan összeforgatom, hogy a tojás ne essen szét.
Tálalásig hűtőben tárolom.
A sertéskarajt hidegen vagy melegen, felszeletelve, a tojássalátával kínálom.
A karajt kiklopfoljuk sóval, borssal, ízesítjük. A palacsinta tésztába mártott húsokat forró olajban kisütjük. A kisült húsokat tepsibe rakjuk tetejére tejfölt, és reszelt sajtot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vékony hússzeleteket kiklopfoljuk sózzuk, borsózzuk. A burgonyát megpucoljuk, lereszeljük a kisebbik reszelőn. Besózzuk, és hagyjuk, hogy levet eresszen. Kinyomkodjuk, borsozz...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűKevés olajon a hagymákat,paprikát,paradicsomot megdinsztelem.Pár percig főzöm és hozzáteszem a piros paprikát és az egyéb fűszert. A vékonyra szelt hús szeleteket sózom,borsozom é...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA hagymát és fokhagymát kevés olajon megsütöm. A húshoz hozzá adom a felvert tojást fokhagymát, hagymát petrezselymet izésítem sóval borssal.További lépések, ahogy a fotón is lát...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű