- 80 dkg sertéskaraj,
- 15 dkg reszelt sajt,
- 3 ek tejföl.
- 2 tojás,
- 2 ek petrezselyemzöld,
- 20 dkg szeletelt bacon,
- Ízlés szerint só és frissen őrölt tarkabors,
Saláta:
- 3 dl majonéz,
- 20 dkg tejföl,
- 3 ek reszelt torma (ízlés szerint csemege vagy csípős),
- 5 db keményre főtt tojás,
- egy kisebb piros alma,
- 2 ek petrezselyemzöld,
- Ízlés szerint só és fehérbors,
A karajt egy nagyon éles késsel jó apróra felvágom, majd hozzáadom a reszelt sajtot, a tejfölt, a tojást, a petrezselyemzöldet, sózom, borsozom és alaposan összekeverem.
Egy őzgerinc formát kibélelelek a szeletelt beconnel, belesímítom a húsos masszát, a tetejére visszahajtom a kilógó szalonnát és 190 fokra előmelegített sütőben 50-60 perc alatt készre sütöm.
A salátához összekeverem a majonézt, a tejföllel, a tormával, a sóval és borssal, hozzáadom a tetszőleges méretűre feldarabolt főtt tojásokat, az apró kockára vágott almát, az aprított petrezselyemzöldet és óvatosan összeforgatom, hogy a tojás ne essen szét.
Tálalásig hűtőben tárolom.
A sertéskarajt hidegen vagy melegen, felszeletelve, a tojássalátával kínálom.
A húst apróra felvágjuk. Serpenyőben, 2-3 evőkanál olívaolajon 2-3 percig pároljuk az összedarabolt hagymát, paprikát és paradicsomot. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük 1 dl vízzel,...
Elkészítési idő:A sütőt 200°-ra előmelegítjük, a nagy gáztepsibe sütőpapírt terítünk. A kenyérszeleteket megáztatjuk és jól kicsavarjuk, a hagymát, fokhagymát megdinszteljük, hagyjuk kihűlni. Ö...
Elkészítési idő: 70 percVágd fel a cukkinit 1,5 - 2 cm vastagságú szeletekre, ha zsenge akkor akár a héját is rajta hagyhatod. A képen látható módon vágd ki a közepét. Tölts meg fasírtnak befűszerezett d...
Elkészítési idő: