1 sertés szűz
10 dkg kenyérszalonna
2 db tojás
4-5 tv paprika
3 paradicsom
1 fej dkg vöröshagyma
1 kis darab kolbász
2 dl tejföl
Tojásos lecsót készítünk. A szalonnát kis kockákra vágjuk, serpenyőbe tesszük, pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát.
Ha lepirult, hozzátesszük a paprikaszeleteket, és pucolt paradicsomcikkeket, kolbászt, megsózzuk, és kis ideig pároljuk.Egy pici lecsót félre teszünk a hús alá.
A tojásokat jól elkeverve ráöntjük a lecsóra, és folyton keverve hagyjuk keményedni, majd félretesszük, hogy kihűljön.
A szűzpecsenyét felszúrjuk, vagy nyitottan felvágjuk és kiterítjük.
A húst jól kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A közepére szétkenjük a tölteléket, sajtot is reszelhetünk rá, jobban megfogja a tölteléket, göngyöljük, és átkötjük zsineggel.
Olajat felforrósítjuk, majd a húst lekérgesítjük, Utána kiszedjük a húst, a visszamaradt zsiradékban világosra pirítjuk a maradék apróra vágott hagymát, beletesszük a pirospaprikát, a félre tett lecsót, elkeverjük, és visszahelyezzük a a húst, felöntjük egy pici vízzel, és lefödve puhára pároljuk.
Ha a hús már majdnem megfőtt, kivesszük, a zsinegeket leszedjük, s a tekercset félretesszük.
A visszamaradt léhez hozzáadjuk a tejfölből és lisztből készült habarást, összeturmixoljuk, jól kiforraljuk, majd ezt a mártást a húsra szűrve befejezzük a párolást, vagy pihentetést követően a húst felszeljük és a mártással tálaljuk.
az oldalast a csontok mentén kétujjnyi csikokra daraboljuk - bedörzsöljük sóval ,borsal -forró zsiradékon hirtelen átsütjük a húsdarabokat -aláöntünk kevés vizet vagy bort -meg...
Elkészítési idő: 60a tejfölből 2 db tojás 2 gerezd reszelt fokhagyma 1 evőkanál pirospaprika só bors csinálunk egy pácot , Beleforgatjuk a sózott ,borsozott tarját, Pár órára hűtőben tesszük ,akár...
Elkészítési idő:Recept: a tarját besózzuk, hirtelen serpenyőben elősütjük, majd kizsírozott tepsibe tesszük. 1 kg gombát hagymával puhára pirítunk, sóval és fehérborossal ízesítjük. A gombaragut a...
Elkészítési idő: