1 sertés szűz
10 dkg kenyérszalonna
2 db tojás
4-5 tv paprika
3 paradicsom
1 fej dkg vöröshagyma
1 kis darab kolbász
2 dl tejföl
Tojásos lecsót készítünk. A szalonnát kis kockákra vágjuk, serpenyőbe tesszük, pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát.
Ha lepirult, hozzátesszük a paprikaszeleteket, és pucolt paradicsomcikkeket, kolbászt, megsózzuk, és kis ideig pároljuk.Egy pici lecsót félre teszünk a hús alá.
A tojásokat jól elkeverve ráöntjük a lecsóra, és folyton keverve hagyjuk keményedni, majd félretesszük, hogy kihűljön.
A szűzpecsenyét felszúrjuk, vagy nyitottan felvágjuk és kiterítjük.
A húst jól kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A közepére szétkenjük a tölteléket, sajtot is reszelhetünk rá, jobban megfogja a tölteléket, göngyöljük, és átkötjük zsineggel.
Olajat felforrósítjuk, majd a húst lekérgesítjük, Utána kiszedjük a húst, a visszamaradt zsiradékban világosra pirítjuk a maradék apróra vágott hagymát, beletesszük a pirospaprikát, a félre tett lecsót, elkeverjük, és visszahelyezzük a a húst, felöntjük egy pici vízzel, és lefödve puhára pároljuk.
Ha a hús már majdnem megfőtt, kivesszük, a zsinegeket leszedjük, s a tekercset félretesszük.
A visszamaradt léhez hozzáadjuk a tejfölből és lisztből készült habarást, összeturmixoljuk, jól kiforraljuk, majd ezt a mártást a húsra szűrve befejezzük a párolást, vagy pihentetést követően a húst felszeljük és a mártással tálaljuk.
A húst nagyobb darabokra vágjuk. A mustárt, a zúzott fokhagymával, pár csepp olajjal és a fűszerekkel összekeverjük, a húsra kenjük. Letakarjuk és két órán át hűtőben pihentetjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajt leválasztottam a csontról, valamit a szűzérmét is, az enyémen az is volt. A csontot félretettem a levesnek. A húst szeletekre vágtam, sóztam, frissen őrölt borssal és kömé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertés az alap Ha kolbász, akkor alapból mindenki sertésben gondolkozik itthon (és paprikás megoldásban). A sertés majdnem mindegyik része használható kolbászba - amit nem saj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz