2 ek. olívaolaj
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
330 g sertéscomb
60 g zeller
só
őrölt fekete bors
1 tk. szárított tárkony
1 ek. mustár
1 tk. római kömény
1 csomó petrezselyemzöld
2 ek. tejföl
1 tk. tárkonyecet
víz vagy alaplé
1. A húst megtisztítjuk és csíkokra vágjuk. A zellert is a hússal egyező formára vágjuk a tisztítás után. A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk. A petrezselymet finomra vágjuk.
2. Felforrósítjuk az olívaolajat és üvegesre pároljuk benne a hagymát.
3. Rátesszük a húscsíkokat. Sózzuk, borsozzuk és római köményt teszünk rá, valamint zúzott fokhagymát. Fedő nélkül lepirítjuk a húst. Pirosas kérget kell, hogy kapjon. Ezalatt a fűszerek szépen átjárják a hús rostjait.
4. Félidőben hozzáadjuk a mustárt, ezzel is lepirítjuk a húst, majd beletesszük a felszeletelt zellert. Ezt is befűszerezzük és a hússal együtt pirítjuk.
5. Ha már sűrű pörzsanyag képződött a lábasunk aljában, akkor felöntjük egy kevés vízzel és alaposan elkeverjük. Lefedjük, és alacsonyabb lángon, rövid lében puhára főzzük az egészet, úgy hogy az elpárolgó vizet folyamatosan pótoljuk.
6. Ha mindent jól csináltunk, akkor mire megpuhul a hús, addigra sűrű szaftja lesz. Ezt a szaftot ízesítjük még tejföllel. Kiforraljuk, hozzáadjuk a tárkonyt és a petrezselymet. Végül egy kevés tárkonyecettel állítjuk be az ízét.
Párolt rizzsel fogyasztjuk.
A húst alaposan megtisztítjuk, ha van rajta nagyon zsíros rész, azt esetleg eltávolítjuk és felkockázzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát, a paprikát kockára, a paradi...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hagymát szálasra szeleteljük. a burgonyát keskeny karikákra vágjuk. a húst vékonyra szeljük, alaposan kiverjük. a szalonnát apró kockákra vágjuk. a kizsírozott tűzálló tálba ré...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált húst egy nagyobb tálban ízlés szerint fűszerezzük (só, bors, petrezselyem, majoránna) A hagymát apróra szeleteljük vagy felaprítjuk darálóban (én darálóban csinálom mer...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz