Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

TÁRKONYOS SERTÉSRAGU ZELLERREL ÉS RÓMAI KÖMÉNNYEL


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 ek. olívaolaj
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
330 g sertéscomb
60 g zeller

őrölt fekete bors
1 tk. szárított tárkony
1 ek. mustár
1 tk. római kömény
1 csomó petrezselyemzöld
2 ek. tejföl
1 tk. tárkonyecet
víz vagy alaplé

Elkészítés:


1. A húst megtisztítjuk és csíkokra vágjuk. A zellert is a hússal egyező formára vágjuk a tisztítás után. A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk. A petrezselymet finomra vágjuk.

2. Felforrósítjuk az olívaolajat és üvegesre pároljuk benne a hagymát.

3. Rátesszük a húscsíkokat. Sózzuk, borsozzuk és római köményt teszünk rá, valamint zúzott fokhagymát. Fedő nélkül lepirítjuk a húst. Pirosas kérget kell, hogy kapjon. Ezalatt a fűszerek szépen átjárják a hús rostjait.

4. Félidőben hozzáadjuk a mustárt, ezzel is lepirítjuk a húst, majd beletesszük a felszeletelt zellert. Ezt is befűszerezzük és a hússal együtt pirítjuk.

5. Ha már sűrű pörzsanyag képződött a lábasunk aljában, akkor felöntjük egy kevés vízzel és alaposan elkeverjük. Lefedjük, és alacsonyabb lángon, rövid lében puhára főzzük az egészet, úgy hogy az elpárolgó vizet folyamatosan pótoljuk.

6. Ha mindent jól csináltunk, akkor mire megpuhul a hús, addigra sűrű szaftja lesz. Ezt a szaftot ízesítjük még tejföllel. Kiforraljuk, hozzáadjuk a tárkonyt és a petrezselymet. Végül egy kevés tárkonyecettel állítjuk be az ízét.

Párolt rizzsel fogyasztjuk.

TÁRKONYOS SERTÉSRAGU ZELLERREL ÉS RÓMAI KÖMÉNNYEL

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Hentes tokány recept
Hentes tokány recept

A hagymát apróra a húst,szalonnát,sonkát,csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk,hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Rátesszük a húst,sózzuk,borsozzuk és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Mustáros mézes sült oldalas
Mustáros mézes sült oldalas

A mézet a mustárt, a szóját, az olajat és a fűszereket egy kis tálban össze keverem. Az oldalast darabokra vágom, jól megmosom, majd megkenem a fűszer keverékkel. Sokkal jobb le...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Duplán baconos karaj
Duplán baconos karaj

A snidlinget, bazsalikomot és a chilit apróra vágjuk. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. Az apróra vágott snidlinget, bazsalikomot, és chilit elkeverjük a mackósajttal. Ízesítj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Írta: Erika
Töltött hústekercs
Töltött hústekercs

Fűszerezzük be a darált húst sózzuk, borsozzuk. Tegyünk a munkaasztalra egy darab alufóliát, simítsuk rá a darált húst. Rá egy sor apróra vágott hagymát, rá a reszelt főtt tojást,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk