Családireceptkönyv.hu

Fasírt


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 fej vöröshagyma
1kg darált sertéshús
2,5 dl ketchup
2,5dl mustár
3 db tojás
2dkg zsemlemorzsa
2 szelet kenyér
Fűszerezéshez:
bazsalikom
petrezselyemzöld
sertéssült fűszerkeverék

bors

Elkészítés:


Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy nagy tálban keverjük el a hús a 2 db tojással, a ketchuppal, mustárral és a zsemlemorzsával. A kenyeret áztassuk be pár percre, nyomkodjuk ki (erősen) és ezt is adjuk hozzá a húshoz. Fűszerezzük ízlés szerint: sóval, borssal, sertéssült fűszerkeverékkel, bazsalikommal és petrezselyemzölddel. Gyúrjuk át a húsos masszát, és ha nem elég kemény adjunk még hozzá egy kevés zsemlemorzsát. A tepsit kenjük ki olajjal, majd helyezzük rá a húst és formázzunk belőle hosszúkás téglalap alakot. Az utolsó db tojás keverjük össze és kenjük le a fasírtunk tetejét. Ettől lesz szép aranybarna a teteje. Süssük 45 percig. Hagymás burgonyával, vagy petrezselymes burgonyával tálalhatjuk.

Fasírt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Magyaróvári sertésszelet
Magyaróvári sertésszelet

A husi: A karajszeleteket kiklopfolom, sózom, borsozom és lisztbe forgatom. A gomba szeleteket kevés olajon megpárolom, a hús szeleteket forró olajba megsütöm, majd egy tepsibe t...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Lecsós szelet tarhonyával
Lecsós szelet tarhonyával

A tarhonyát kevés olajon arany barnára pirítjuk, majd felöntjük 2,5x-es sós forró vízzel és készre pároljuk. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A paprikát,...

Elkészítési idő: 1,5
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Fűszeres perzsa húsgombóc paradicsomszósszal
Fűszeres perzsa húsgombóc paradicsomszósszal

A húsnyárs hozzávalóit alaposan dolgozd össze – aprítógépbe téve pár fordulat után kész is – és vizes kézzel formázz belőle csinos nudlikat, majd húzd nyársra.  Grillsütőre hely...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Hortobágyi húsgombócok
Hortobágyi húsgombócok

Maradék pörköltből készítettem. A pörköltről leöntöttem a levét. A tejfölt a liszttel összekevertem és behabartam. A pörkölthúst kézi botmixerrel 1 evőkanál tejföllel kipürésítette...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk