A sajttal és sonkával töltött hússzelet a konyhámban egy megunhatatlan csemege. Erre ékes bizonyíték, hogy a család folyamatosan ezt kéri tőlem ebédre vagy vacsorára. Én is nagyon szeretem, de legutóbb próbáltam egy kis csavart is vinni a fogásba.
A cordon blue klasszikus módon készült el, sertéshúsból, minőségi füstölt sonkából és karakteres sajtból, bepaníroztam és kirántottam. Ezután jött az újítás: az elkészült, rántott hússzeleteket sütőtálba tettem, majd meglocsoltam a tejfölös-tojásos-fehérboros mártással. 180 fokon további 15-20 percig sütöttem, majd tálaltam a családnak. Nagy sikert arattam a kicsit másképp készült cordon bleu-vel.
https://www.topreceptek.hu/recept/cordon-bleu-kicsit-maskepp-r820
A fűszerkeverékhez a száraz fűszereket összekeverjük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, 4 evőkanál olajat, a 4 evőkanál vizet és jól összekeverjük. Így egy isteni fűszeres pasztát...
Elkészítési idő: 6,5 óra Nehézség: KözepesA megmosott, meghámozott burgonyát apró kockákra vágjuk, zsírban megsütjük. A sertéshúst is kockákra vágjuk, majd nagyon kevés zsíron pirítani kezdjük. A meghámozott vöröshagymát...
Elkészítési idő: 10 perc előkész Nehézség: Közepes1. A füstölt szalonnát kockára vágom, megpirítom. 2. A hagymát apróra vágom, üvegesre fonnyasztom. 3. Hozzáadom a húst, fehéredésig pirítom. 4. Felöntöm vízzel, ízesítem s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajszeleteket kiklopfoljuk,sózzuk. A szalonnát vékony csíkokra a vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A gombát alaposan megmossuk, szeletekre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű