A sajttal és sonkával töltött hússzelet a konyhámban egy megunhatatlan csemege. Erre ékes bizonyíték, hogy a család folyamatosan ezt kéri tőlem ebédre vagy vacsorára. Én is nagyon szeretem, de legutóbb próbáltam egy kis csavart is vinni a fogásba.
A cordon blue klasszikus módon készült el, sertéshúsból, minőségi füstölt sonkából és karakteres sajtból, bepaníroztam és kirántottam. Ezután jött az újítás: az elkészült, rántott hússzeleteket sütőtálba tettem, majd meglocsoltam a tejfölös-tojásos-fehérboros mártással. 180 fokon további 15-20 percig sütöttem, majd tálaltam a családnak. Nagy sikert arattam a kicsit másképp készült cordon bleu-vel.
https://www.topreceptek.hu/recept/cordon-bleu-kicsit-maskepp-r820
A felszeletelt rostélyost klopfold ki és elősütés után terítsd egy lábas aljába. Az elősütésből visszamaradt zsíron pirítsd aranysárgára az apróra vágot hagymát, majd a tűzről lehú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMossuk meg alaposan a burgonyát, és vágjuk őket félbe. Vágjuk fel a hagymát. Sózzuk és borsozzuk meg a hússzeleteket, majd kevés forró olajon süssünk kérget mindkét oldalukra....
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA hússzeleteket sózzuk és borsozzuk. A hagymát felkockázzuk, a zsíron vagy olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockára vágott szalonnát, majd rátesszük a hússzeleteket. Hozzáadjuk az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-a burgonyát megpucoljuk , karikára vágjuk,kevés füszerkeverékkel -a flekken szeleteket kicsit kloffoljuk , fűszerezzük. --lisztbe mártjuk és mindkét oldalát elő sütj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű