Szószhoz:
• 2 dl Jack Daniels whisky
• 1 nagyobb fej finomra összevágott hagyma
• 4 gerezd fokhagyma
• 5 dl ketchup
• 1 dl borecet
• 3 evőkanál Worcestershire szósz
• 10 dkg barnacukor
• 2 dl melasz (Ázsia shop)
• fél teáskanál darált bors
• fél teáskanál só
• 3 evőkanál paradicsompüré
• fél teáskanál tabasco szósz
• 1 teáskanál füstölt só (füstaroma
)Keverjük össze a finomra összevágott hagymát, fokhagymát és a whiskey-t, hagyjuk állni tíz percet, majd az összes hozzávalót keverjük bele.
A hússzeleteket kenjük be a grillszósszal, hagyjuk állni sütésig, majd grillezzük meg.
Kevert saláta
• 1 fej jégsaláta
• 3 szál újhagyma
• 2 db paradicsom
• olívaolaj
• balzsamecet
A salátát tépkedjük össze kisebb darabokra, tegyük egy nagy salátástálba, majd tegyük hozzá az összevágott paradicsomot és újhagymát. Csorgassuk meg olívaolajjal és balzsamecettel és keverjük óvatosan össze.
A húst a sütés előtti este megkenem a mustárral, és rászórom a fűszer keverékeket. Egy nagyobb serpenyőbe sertés zsírt teszek, majd a tarja minden oldalára kis kérget sütök. Az...
Elkészítési idő: 8 óraÖsszevágott hagymát odateszünk zsiradékon dinsztelődni, majd rátesszük a kockára vágott husit, ami lehet sertés, de lehet borjú, nyúl, vad. Fehéredésig kavargatjuk, majd megszórjuk...
Elkészítési idő:A csülköt egy éjszakán át hideg vízben áztatjuk. Másnap kivesszük, áttesszük egy nagy lábasba, annyi friss vizet engedünk rá, amennyi bőven ellepi. Mellédobjuk az egész borsot, a f...
Elkészítési idő: 14+2,5 óra