1,5 kg oldalas
1 kg sertészsír
fokhagyma ízlés szerint
só
bors
kömény
cukor
Az oldalast nagyobb darabban hagyjuk, sózzuk, beszórjuk cukorral, beledörzsölünk fokhagymát. 2 óra hosszára állni hagyjuk. A pácolás után az oldalast lemossuk, szárazra töröljük. Megint sózzuk, borsozzuk, köménnyel megszórjuk.Mélyebb tálba tesszük, köré szórunk fokhagymát, majd felöntjük zsírral addig amíg ellepi. Sütőben lassú tűzön kb.4 óra hosszát sütjük. Ezután kivesszük a zsírból és tepsiben ropogósra sütjük.
Zelleres burgonyapürével, savanyú káposztával tálaljuk.
*A húsokat klopfolom, fűszerezem, majd lisztben megforgatom őket. *Hagymát olajon megpárolom, szórok rá paprikát és felöntöm vízzel. * Húsokat a hagymára rakom és fedő alatt puh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karajt felszeleteljuk es kipotyoljuk Sozzuk,borsozzuk izles szerint Panirozzuk, eloszor lisztbe martjuk,utana, egy villaval felvert tojasba,majd zsemlemorzsaba forgatjuk Bő ol...
Elkészítési idő: 1 ora Nehézség: KözepesA húst közepes tárcsán ledaráljuk, hozzáadjuk a hozzávalókat ilyen sorrendben: Rákenjük a foghagymát, rászórjuk a köményt, majd a paprikát, végül a sót! Az összes hozzávalóval jól...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű