1,5 kg oldalas
1 kg sertészsír
fokhagyma ízlés szerint
só
bors
kömény
cukor
Az oldalast nagyobb darabban hagyjuk, sózzuk, beszórjuk cukorral, beledörzsölünk fokhagymát. 2 óra hosszára állni hagyjuk. A pácolás után az oldalast lemossuk, szárazra töröljük. Megint sózzuk, borsozzuk, köménnyel megszórjuk.Mélyebb tálba tesszük, köré szórunk fokhagymát, majd felöntjük zsírral addig amíg ellepi. Sütőben lassú tűzön kb.4 óra hosszát sütjük. Ezután kivesszük a zsírból és tepsiben ropogósra sütjük.
Zelleres burgonyapürével, savanyú káposztával tálaljuk.
A hagymát és a fokhagymát apróra a húst, szalonnát, sonkát, csemegeuborkát vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, fokhagymát és megdinszteljük. Ráte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csíkokra vágott császárhúst megpirítjuk, a zsírján megfuttatjuk a felszeletelt hagymát és zöldpaprikát. 2. Hozzáadjuk a felkockázott, kicsontozott csülköt és a lapockát a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKapcsold be a sütőt 150 °C-ra. Pucold és darabolt fel a vöröshagymát és a sárgarépát. Pirítsd körbe a húst a vajon és közben fűszerezd sóval és borssal. Tedd bele a körbe sütött...
Elkészítési idő: kb 2,5 óra Nehézség: NehézA karajt, ha egészben van, szeletekre vágjuk, és kicsit kiklopfoljuk, sózzuk, majd borsozzuk. A vajat egy széles serpenyőben felolvasztjuk, amiben a hússzeleteket pár perc alatt mi...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes