menu

Családireceptkönyv.hu

Mátrai borzas


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 2 személy részére:

2 szelet csont nélküli sertéskaraj
80 dkg C vagy B típusú krumpli
2 tojás
2 púpozott evőkanál liszt + még a hússzelet megforgatásához
Só, bors
3 gerezd fokhagyma
3 nagy evőkanál tejföl
8 dkg reszelt sajt

A körethez:

1 fejes saláta
1,2 dl olívaolaj
1 teáskanál cukor
0,3 dl borecet
1 mokkáskanál só
Pár csepp frissen facsart citromlé

Elkészítés:


1. A krumplit megpucoljuk, lereszeljük és besózva 10 percre állni hagyjuk. Konyharuhába szedjük és jó erősen kifacsarjuk belőle a felesleges levet, majd visszadobjuk egy tálba. Hozzáadjuk a tojásokat, sózzuk, borsozzuk és alaposan összeforgatjuk. Belekeverünk még 2 púpozott evőkanál lisztet és újra jól kikeverjük.

2. Egy mozsárban péppé zúzzuk a fokhagymákat egy kevés durva szemű sóval és egy evőkanál olívaolajjal. A sertéskaraj-szeleteket finoman kiveregetjük, megszórjuk mindkét oldalukat sóval, borssal, az egyik oldalukat pedig nagyon vékonyan megkenjük a fokhagyma-krémmel is. A megmaradt fokhagymakrémet belekeverjük a tejfölbe és félretesszük.

3. Előkészítjük a köretet: a fejes salátát négybe vágjuk és folyó vízzel alaposan átmossuk, majd lecsepegtetjük. A salátaöntethez egy befőttes üvegbe töltjük az olívaolajat, a borecetet, a porcukrot, a sót és pár csepp friss citromlevet. Az egészet addig rázzuk, míg krémes állagú emulziót kapunk.

4. A fűszerezett hússzeleteket lisztbe forgatjuk és a tenyerünkben tartva egyesével beburkoljuk őket a sűrű burgonyás masszával, majd óvatosan, azonnal 160 fokos olajba helyezzük. (Nem szabad túl forró olajat használni, mert nem lesz ideje rendesen átsülni a burgonyás bundának és a húsnak!)

5. Tálalásnál tányérra dobjuk az aranybarnára sült, ropogós borzast, megkenjük a fokhagymás tejföllel és megszórjuk jó sok reszelt sajttal. Mellé teszünk egy negyed friss fejes salátát, meglocsoljuk a felrázott salátaöntettel és már esszük is!

Mátrai borzas

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gina
Fűszeres sertés krumpli- és hagymaágyon
Fűszeres sertés krumpli- és hagymaágyon

A burgonyát, a hagymákat meghámozzuk, és karikákra vágjuk. A fokhagymát cikkekre szedjük, és szintén meghámozzuk. Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt teszünk, vékonyan kiolajozzuk, maj...

Elkészítési idő: 110 perc
Nehézség: Könnyű
share
Tepsis fasírt másképpen
Tepsis fasírt másképpen

Az olaj, a keményre főtt tojások és a tejföl kivételével a többi hozzávalóból fasírtmasszát készítünk, melyhez adhatunk némi petrezselyem zöldet és ízlésünk szerint fűszerezzük a m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar TÖLTÖTT RÁNTOTT KARAJ
TÖLTÖTT RÁNTOTT KARAJ

A karajt felszeleteljük, kiklopfoljuk, befűszerezzük. A 2 zsömlét vízbe áztatjuk, majd a vizet kinyomkodjuk belőle. A hagymát apróra vágjuk és a picire kockázott májjal megdinsztel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Hortobágyi sertésborda
Karaj - Hortobágyi sertésborda

1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sóval, borssal bedörzsöljük, majd olajban kisütjük. 2. Ezután egy jénaiba tesszük őket, alátöltjük a bort és kevés vizet, és így pároljuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk