menu

Családireceptkönyv.hu

Töltött dagadó recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kisebb sertésdagadó, kb. 40 dkg
1 nagy szelet kenyér
2 db keményre főzött tojás
2 db nyers tojás
1 pici csokor friss petrezselyemlevél
2 ek zsemlemorzsa ha szükséges
2 gerezd fokhagyma
1 tk só
1/3 kk őrölt bors
3 ek zsír

Elkészítés:


A dagadót alaposan megtisztítjuk és felszúrjuk. 2 db tojást keményre főzünk, majd a héj eltávolítás után apróra vágjuk. A kenyeret vízbe áztatjuk, majd jól kicsavarjuk. A megmosott és kicsit lecsöpögtetett petrezselyemlevelet apróra vágjuk.

Egy tálba rakjuk a kicsavart kenyeret, az összevágott tojásokat, a nyers tojásokat, a zöldlevelet, belezúzzuk a megtisztított fokhagymákat, sózzuk, borsozzuk, és jól összedolgozzuk. (Nekem túl lágy lett, ezért még tettem bele 2 ek zsemlemorzsát is.)

A dagadót megtöltjük a töltelékkel és a lyukat bevarrjuk, meghintjük 1 kk sóval. Érdemes kevésbé megtömni, mert a töltelék még dagad sütés közben, így könnyen kirepedhet a hús. Egy közepes méretű tepsit kikenünk 2 ek zsírral és belefektetjük a töltött húst, majd azt is lekenjük 1 ek zsírral. Mellé öntünk 1,5 dl vizet, lefedjük alufóliával.

Előmelegített sütőben 200 fokon alul-felül sütéssel 1 órát puhítjuk, majd a fóliát levéve kb. 30 percet pirítjuk. Közben párszor meglocsoljuk a szaftjával.

Ha megsült, érdemes hagyni teljesen kihűlni és szépen szeletelhető.

Töltött dagadó recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kolbászos-szalonnás hajtovány
Kolbászos-szalonnás hajtovány

A hozzávalókból kelt tésztát készítünk: a lisztet tálba szórjuk, közepébe lyukat készítünk, beleszórjuk a cukrot, rámorzsoljuk az élesztőt, és a langyos tejjel felöntjük. Letakarju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tarja - Tepsistarja
Tarja - Tepsistarja

1. A tarjákat kiverem, sózom, fűszerezem (majoránna, rozmaring, bors) majd megkenem mustárral. 2. Serpenyőben hirtelen kisütöm fehéredésig, ezután tepsibe teszem, megszórom jó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Fasírt baconben
Fasírt baconben

A bacon kivételével a hozzávalókat összedolgozzuk. Fasírtot formázunk és a félbevágott beconnel körbetekerjük. Sütő papírral bélelt tepsibe tesszük , és 180 fokon légkeverős sütőbe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Baconos hústekercs
Baconos hústekercs

A hús masszából nedves kézzel ennyi rudacskákat formálunk (olyat, mint a bélszínroló, csak rövidebb és ducibb) . Mindegyikre rátekerünk 1-1 szelet szalonnát és egy sütőpapírral kib...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk