8 szelet sertéshús
8 szelet bacon
8 kisebb burgonya
mustár
só
bors
kis fej vöröshagyma
1 ek. zsír
1 kis pohár tejföl
A vékonyra kivert sertésszeleteket enyhén megsózzuk borsozzuk és bekenjük vékonyan mustárral. Mindegyikre egy-egy szelet bacont borítunk, középre kisebb meghámozott burgonyát teszünk és rágöngyöljük a húst. Cérnával átkötjük, hogy szét ne essen.
Közben egy evőkanálnyi zsíradékon megpirítunk egy kis fej vöröshagymát, megforgatjuk rajta a húsgöngyölegeket és kevés vízzel puhára pároljuk. Levébe kevés tejfölt keverünk.
A hagymát apróra, a húst, a szalonnát, a sonkát, a csemege uborkát vékony csíkokra vágjuk. A szalonnát kipirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és megdinszteljük. Rátesszük a húst, sózz...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűAz oldalascsíkokat 1 fej fokhagymával, a szemesborssal és sóval ízesített vízben megfőzzük (annyira, hogy a hús leomoljon a csontról), ez kb. 2-2,5 óra. A mártáshoz a ketchup-ot,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Megformázzuk. Olajat forrósítunk és a kroketteket óvatosan beleengedjük a már forró olajba. Közepes lángon szép világos...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A tojást felverjük, kicsit megsózzuk, és kevés tejjel összekeverjük. A cikk sajtot hosszában kettévágjuk, a húsra fektetjük, feltekerjük, majd...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű