8 szelet sertéshús
8 szelet bacon
8 kisebb burgonya
mustár
só
bors
kis fej vöröshagyma
1 ek. zsír
1 kis pohár tejföl
A vékonyra kivert sertésszeleteket enyhén megsózzuk borsozzuk és bekenjük vékonyan mustárral. Mindegyikre egy-egy szelet bacont borítunk, középre kisebb meghámozott burgonyát teszünk és rágöngyöljük a húst. Cérnával átkötjük, hogy szét ne essen.
Közben egy evőkanálnyi zsíradékon megpirítunk egy kis fej vöröshagymát, megforgatjuk rajta a húsgöngyölegeket és kevés vízzel puhára pároljuk. Levébe kevés tejfölt keverünk.
1. Nagy vasfazekat (vagy beáztatott cserépedényt) az olajjal kikenek és a lisztel meghintem. 2. A töltelékhez a dagadót megdarálom, összekeverem a nyers, megmosott és kissé lec...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5 tojást sós vízben megfőzünk, majd lehűtjük és megpucoljuk. A darált húst a vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlékkel, 2 tojással, a zúzott fokhagymával és a finomra vágott hagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csülköket alaposan megtisztítjuk, láng felett a bőrét jól megperzseljük, majd kicsontozzuk. 2. Belül enyhén sózzuk, megszórjuk törött borssal. 3. A kolbászt kettévágjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször készítsük el a pácot: ehhez keverjük össze a kétféle mustárt, reszeljük bele a fokhagymát, és adjuk hozzá a fűszerpaprikát. A húsokat sózzuk, borsozzuk, majd megkenjük a m...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű