menu

Családireceptkönyv.hu

Sertés szűzérmék Kedvessy módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg sertés szűzérme
50 dkg csiperke gomba
40 dkg libamáj
3 dl főzőtejszín
kapor (szárított/friss)
pirospaprika
rizs
1 csokor petrezselyem
olíva olaj
mirelit zöldborsó
uborka
paradicsom
paprika
libazsír

ecet
liszt

Elkészítés:


A szűzérméket felszeleteljük, kiklopfoljuk majd besózzuk.
Libamájat leszeleteljük libazsírban megsütjük.
Gombát ecetes vízben megfőzzük.
Rizst tapadósra főzzük a borsóval.
Megcsináljuk a kapros szószt egy kis pirospaprikával.
A húst hirtelen olívaolajban megsütjük.
Kitesszük a tányérra a májat, a gombát és a szűzérmét és megöntjük a kapros szósszal.
Rizibizivel tálaljuk.
Paprikával, paradicsommal, uborkával díszítjük

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Szilvia
Oxfordi húspogácsa
Oxfordi húspogácsa

A burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, krumplinyomóval áttörjük, és megvárjuk míg kihűl. A vöröshagymát lereszeljük, 1 evőkanál olajon üvegesre dinszteljük. A húst összegyúrjuk a kr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hortobágyi húsgombócok
Hortobágyi húsgombócok

Maradék pörköltből készítettem. A pörköltről leöntöttem a levét. A tejfölt a liszttel összekevertem és behabartam. A pörkölthúst kézi botmixerrel 1 evőkanál tejföllel kipürésítette...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Csala Évi
Zsebes karaj
Zsebes karaj

A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Hortobágyi sertésborda
Karaj - Hortobágyi sertésborda

1. A hússzeleteket kiklopfoljuk, sóval, borssal bedörzsöljük, majd olajban kisütjük. 2. Ezután egy jénaiba tesszük őket, alátöltjük a bort és kevés vizet, és így pároljuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk