Családireceptkönyv.hu

Sertés szűzérmék Kedvessy módra


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg sertés szűzérme
50 dkg csiperke gomba
40 dkg libamáj
3 dl főzőtejszín
kapor (szárított/friss)
pirospaprika
rizs
1 csokor petrezselyem
olíva olaj
mirelit zöldborsó
uborka
paradicsom
paprika
libazsír

ecet
liszt

Elkészítés:


A szűzérméket felszeleteljük, kiklopfoljuk majd besózzuk.
Libamájat leszeleteljük libazsírban megsütjük.
Gombát ecetes vízben megfőzzük.
Rizst tapadósra főzzük a borsóval.
Megcsináljuk a kapros szószt egy kis pirospaprikával.
A húst hirtelen olívaolajban megsütjük.
Kitesszük a tányérra a májat, a gombát és a szűzérmét és megöntjük a kapros szósszal.
Rizibizivel tálaljuk.
Paprikával, paradicsommal, uborkával díszítjük

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ani44
Disznósajt házilag – Te is meg tudod csinálni! Sokka
Disznósajt házilag – Te is meg tudod csinálni! Sokka

Elkészítése: A sertésfejet megmossuk és megtisztítjuk, majd egy edénybe tesszük és annyi vizet öntünk rá, ami ellepi. Fűszerezzük és lefedve addig főzzük, amíg a hús leesik a cs...

Elkészítési idő: 06
Nehézség: Közepes
share
Avatar disznósajt présben
disznósajt présben

Az összes összetevőt feltesszük főzni /kb 3-4 óra/, fűszerek és só nélkül. A csülköt, körmöt ledaráljuk, a szívet, nyelvet kockára vágjuk fel. Az egészet összekeverjük, fűszerezz...

Elkészítési idő: 2-3 nap
Nehézség: Közepes
share
Avatar Juhtúrós bordák
Juhtúrós bordák

A juhtúrót petrezselyemzölddel, pirított szalonnával, dióval, fokhagymával és borssal összekeverjük. El is készült a töltelék. Hegyes, éles késsel üreget vágunk a bordába, megtö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk