A húsgombóchoz:
0,5 kg darált sertéshús
kb. 4 ek zsemlemorzsa
2 db tojás
3 gerezd fokhagyma
só-, bors ízlés szerint
kb. 4 ek olaj
A raguhoz:
0,5 kg csiperke gomba
1 db vöröshagyma
3 dl tejföl
1 ek liszt
só-, bors ízlés szerint
3 gerezd fokhagyma
1 ek őrölt fűszerpaprika
kb. 3 dl húsleves alaplé
1 cs petrezselyemzöld
Először elkészítjük a gombócokat: a darált húst összedolgozzuk a tojással és a zsemlemorzsával. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, ízesítjük sóval, borssal. Jól összekeverjük és kisebb gombócokat formázunk belőle.
Egy serpenyőben kevés olajon megsütjük a gombócokat, amikor átpirultak, félretesszük őket. A serpenyőben visszamaradt zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és a felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a pirospaprikával.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és felöntjük a húslevessel. Belehelyezzük a gombócokat és alacsony hőfokon, lefedve, néha megkeverve, körülbelül 20 percig főzzük.
Habarást készítünk: a tejfölt simára keverjük a liszttel, és a húsgombócokra öntjük, majd elkeverjük és néhány perc alatt összefőzzük.
A végén apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk és spagettivel, vagy galuskával tálaljuk.
A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb. Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket. A szalonnákat beleteszem egy tányérba é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA brassói aprópecsenye szerintem a világ egyik legjobb kajája, nehéz neki ellenállni. Mindenki másképp csinálja, én így szoktam: A krumplikat megmossuk és héjastól berakjuk a mi...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A sertéskarajt (amennyiben nem szeletelve vásároltuk) szeleteljük fel, és kissé klopfoljuk ki. Sózzuk, borsozzuk, kenjük meg vékonyan étolajjal, és tegyük félre. 2. Tisztítsuk...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűMäso narežeme na plátky, mierne vyklepeme. Osolíme, okoreníme a dáme do strúhanky a potom do rozšlahaných vajec. Na panvici opečieme do zlata. Vložíme do zapekacej mysy. Potrieme k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű