1,5 kg lapocka
3 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál ketchup
3 evőkanál olaj
2 evőkanál méz
só bors
1 kg burgonya
10 dkg vaj
3 tojássárgája
só
szerecsendió
A pác hozzávalóit összekeverem, majd belerakom a húst legalább 12 órára. Majd mehet a tepsibe, pici vizet aláöntök, letakarom alufóliával. Kb 1 órát párolom, majd leveszem a fóliát és még pirítom mindkét felét 15-15 percig.
A burgonyát felkockázom, megfőzöm sós vízben. Ha megfőtt krumplinyomóval összetöröm, hozzáadom a vajat. Ha langyosra hűlt hozzáadom a tojássárgát, sót, szerecsendiót. Majd nyomózsákba teszem és kis rózsákat nyomok a sütőpapírral bélelt tepsire. 220 fokon fél óra alatt szép aranyszínűre sütöm.
1. A sertéskarajt kettévágjuk, majd vékony pengéjű késsel hosszában, többször átszúrjuk. 2. A pritamin paprikát, a zöldpaprikát hosszú csíkokra vágjuk, a zöldhagymát hosszabb d...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csíkokra vágott szalonnát zsírjára sütjük, és ha szükséges, adunk hozzá még sertészsírt. Majd szűrőkanállal kiszedjük a szalonna darabokat, és a helyére a felkockázott hagymát te...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hússzeleteket enyhén kiverjük. 2. Mindkét oldalukat sóval, borssal meghintjük és a mustár felével meg olajjal bekenjük. 3. Egy napra, de legalább 1 éjszakára letakarva...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA csülköt csontozd ki, a combot darabold össze. A bőrét, ha belefőzöd, kockázd fel nagyobb darabkákra, majd a húst is, valamivel kisebbekre kb.3x3 cm-es darabokra. A többi hozz...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: Közepes