menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes hús, hercegnő burgonyával


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4 fő
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1,5 kg lapocka
3 evőkanál szójaszósz
3 evőkanál balzsamecet
3 evőkanál ketchup
3 evőkanál olaj
2 evőkanál méz
só bors

1 kg burgonya
10 dkg vaj
3 tojássárgája

szerecsendió


Elkészítés:


A pác hozzávalóit összekeverem, majd belerakom a húst legalább 12 órára. Majd mehet a tepsibe, pici vizet aláöntök, letakarom alufóliával. Kb 1 órát párolom, majd leveszem a fóliát és még pirítom mindkét felét 15-15 percig.
A burgonyát felkockázom, megfőzöm sós vízben. Ha megfőtt krumplinyomóval összetöröm, hozzáadom a vajat. Ha langyosra hűlt hozzáadom a tojássárgát, sót, szerecsendiót. Majd nyomózsákba teszem és kis rózsákat nyomok a sütőpapírral bélelt tepsire. 220 fokon fél óra alatt szép aranyszínűre sütöm.

Mézes hús, hercegnő burgonyával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fasirt másképpen
Fasirt másképpen

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krumplis fasírt
Krumplis fasírt

A burgonyát lereszeljük és kinyomkodjuk a levét. A gombát leszűrjük és a paprikával együtt apróra vágjuk. Minden hozzávalót egy tálba teszünk és jól összegyúrjuk. Ha túl lágy a mas...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Töltött fasírt
Töltött fasírt

A zsömléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A sertéshúst ledaráljuk, és összegyúrjuk a finomra vágott vöröshagymával, a reszelt fokhagymával, ízlés szerinti pirospaprikával, sóv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mézes hús, hercegnő burgonyával
Mézes hús, hercegnő burgonyával

A pác hozzávalóit összekeverem, majd belerakom a húst legalább 12 órára. Majd mehet a tepsibe, pici vizet aláöntök, letakarom alufóliával. Kb 1 órát párolom, majd leveszem a fóliát...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk