menu

Családireceptkönyv.hu

Mézes-mustáros sertés ragú


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg sertés comb
2 fej vöröshagyma
étolaj
3 evőkanál méz
3 ek. mustár
3 dl főzőtejszín
víz
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
ízlés szerint ételízesítő

Elkészítés:


A hagymát felaprítom, a húst csíkokra vágom.
Egy kis olajon dinsztelem a hagymát, majd hozzáadom a húst sózom borsozom, míg ki nem fehéredik a hús kevergetem.
Majd hozzáadom a 3 evőkanál mézet és mustárt átkeverem, majd annyi vizet adok hozzá, hogy éppen ellepje a húst, belenyomok 3 gerezd fokhagymát és fedő alatt addig főzőm míg puha nem lesz a hús. Néha megkeverem.
Majd hozzáadom a 3 dl tejszínt ízesítem só, bors, ételízesítő, ha túl édes egy kis mustárt még lehet hozzá adni, majd addig kevergetem míg be nem sűrűsödik.

Én kukoricás rizzsel szoktam tálalni.

Mézes-mustáros sertés ragú

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Comb - Csikós tokány - OK
Comb - Csikós tokány - OK

1. A sertéscombot hosszúkás csíkokra daraboljuk. 2. A füstölt szalonnát megpirítjuk, majd kivesszük a zsírból. 3. A feldarabolt hagymát beleöntjük, üvegesre pároljuk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Lapocka - Bácskai sertéstokány
Lapocka - Bácskai sertéstokány

1. A húst csíkokra vágjuk. Félretesszük. 2. A vöröshagymát finomra vágjuk, és a felhevített sertészsírban megfonnyasztjuk, fűszerpaprikával meghintjük, gyorsan elkeverjük benne...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Csülök - Fokhagymás füstölt csülök - OK
Csülök - Fokhagymás füstölt csülök - OK

1. A főtt csülköt kicsontozzuk, majd a húst hosszúkás, vékony csíkokra vágjuk. 2. A tojást habosra verjük a tejjel (csülöklével), hozzáadjuk a lisztet, a megtisztított és leres...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Imre
Omlós, egyben sült sertéscomb
Omlós, egyben sült sertéscomb

A húst mosd meg, és hagyd lecsöpögni. A sót dörzsöld bele jó alaposan. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a borssal, a kakukkfűvel és a rozmaringgal. A hús minden oldalá...

Elkészítési idő: 2 óra 30perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk