menu

Családireceptkönyv.hu

Fojtott hús tarjából


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg tarja 4-5 fej vörös hagyma (ennyi biztos kell) 1-1,5 kg krumpli só bors

Elkészítés:


A tarját felszeleteljük és kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, a borssal ne spóroljunk (ha úgy érzed, elég akkor még szórj rá nyugodtan). A megpucolt krumplit és a vöröshagymát karikára vágjuk.
Az összetevőket egy kizsírozott jénaiba soronként bepakoljuk, krumpli, hús, hagyma, ezt folytatjuk, a végén krumplival zárunk. A krumplit is sózzuk, borsozzuk, vagy a só helyett egy kis ételízesítőt is szórhatunk rá. Ezek után a jénaiba öntsünk 1-1,5 dl vizet, majd rakjuk sütőbe úgy 160-180 fokon. Lefedve süssük 50-60 percig, majd a jénai tetejét levéve pirítsuk pirosra a tetejét.


Trükkök, tippek, praktikák:


Egyszerű, de finom ételt tálalhatunk szeretteinknek.

Fojtott hús tarjából

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Házi készítésű kolbász
Avatar Borbély László Kedvelnék Avatar Semenei Angelika Kedvelnék
Házi készítésű kolbász

A belet alaposan megmossuk és sós vízbe áztatjuk, amibe belevágunk egy fej vöröshagymát. A kolbásznak szánt húst soha sem szabad megmosni. A húst ledaráljuk. Egy nagy tálban össz...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Húsos, gombás, bazsalikomos penne tészta
Húsos, gombás, bazsalikomos penne tészta

1. A penne tésztát andante kifőzzük. 2. A megdinsztelt vöröshagymára tesszük a húst, a gombát, a zöldpaprikát, a fokhagymát és a hús fehéredéséig pirítjuk. 3. Sóval, őrölt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Rakott krumpli 2
Rakott krumpli 2

A krumplikat héjában megfözzük majd hadjuk kihülni. A hússzeleteket fölszeleteljük borssal füszerezzük,én pl vékonyabbra fölszeletelt karajt még kétfele vágtam el mert könyebben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Anyu pincepörköltje
Anyu pincepörköltje

A vöröshagymát kockaformára vágjuk, és elkezdjük étolajon dinsztelni, a tetszőlegesen fölvágott paprikát is hozzáadjuk. Amikor már elkezd barnulni a hagyma, akkor az aprór...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk