1 kg tarja 4-5 fej vörös hagyma (ennyi biztos kell) 1-1,5 kg krumpli só bors
A tarját felszeleteljük és kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, a borssal ne spóroljunk (ha úgy érzed, elég akkor még szórj rá nyugodtan). A megpucolt krumplit és a vöröshagymát karikára vágjuk.
Az összetevőket egy kizsírozott jénaiba soronként bepakoljuk, krumpli, hús, hagyma, ezt folytatjuk, a végén krumplival zárunk. A krumplit is sózzuk, borsozzuk, vagy a só helyett egy kis ételízesítőt is szórhatunk rá. Ezek után a jénaiba öntsünk 1-1,5 dl vizet, majd rakjuk sütőbe úgy 160-180 fokon. Lefedve süssük 50-60 percig, majd a jénai tetejét levéve pirítsuk pirosra a tetejét.
Egyszerű, de finom ételt tálalhatunk szeretteinknek.
1. A nyolc szeletre szeletelt rövidkarajt húsverővel kiverjük, sózzuk, a széleket késsel bevagdaljuk. 2. Négy szeletre rátesszük a sümegi sonkát, a trappista sajtot, a szeletel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA májat megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát szeletekre vágjuk és az olajban megfonnyasztjuk, majd hozzádobjuk a májat és folytonosan keverve nagyobb tűznél pirítjuk, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. 2. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zseb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat megmossuk és héjastól berakjuk a mikróba 10 perce, majd megvárjuk, amíg kihűl. Nagy kockákra vágjuk és egy serpenyőben 4-5 evőkanál olajon, néha rázogatva, aranybarnár...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz