Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Fojtott hús tarjából


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg tarja 4-5 fej vörös hagyma (ennyi biztos kell) 1-1,5 kg krumpli só bors

Elkészítés:


A tarját felszeleteljük és kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, a borssal ne spóroljunk (ha úgy érzed, elég akkor még szórj rá nyugodtan). A megpucolt krumplit és a vöröshagymát karikára vágjuk.
Az összetevőket egy kizsírozott jénaiba soronként bepakoljuk, krumpli, hús, hagyma, ezt folytatjuk, a végén krumplival zárunk. A krumplit is sózzuk, borsozzuk, vagy a só helyett egy kis ételízesítőt is szórhatunk rá. Ezek után a jénaiba öntsünk 1-1,5 dl vizet, majd rakjuk sütőbe úgy 160-180 fokon. Lefedve süssük 50-60 percig, majd a jénai tetejét levéve pirítsuk pirosra a tetejét.


Trükkök, tippek, praktikák:


Egyszerű, de finom ételt tálalhatunk szeretteinknek.

Fojtott hús tarjából

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: RECEPTEK
BŐRÖS SERTÉSSÜLT
BŐRÖS SERTÉSSÜLT

A bőrös csontos sertéscomb (1,5 kg) bőrét irdaltam, hogy sülés közben ne kapja össze a húst. 4 gerezd fokhagymát meghámoztam, kettéhasítottam és megspékeltem vele a húst. Gyors p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Tarja airfryerben (AF)
Tarja airfryerben (AF)

A tarját enyhén megfűszerezzók (só, bors) majd megspricceljük olajjal. 170 fokon 40 percig sütjük. Ha letelt a sütési idő, megkenjük a szósszal, majd 10 percre visszatesszük. Bá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar SERTÉSKARAJ TEJFÖLÖS TOJÁSSAL SÜTVE
SERTÉSKARAJ TEJFÖLÖS TOJÁSSAL SÜTVE

A tojást keményre főzzük, leszedjük a héját és felkarikázzuk. Tejföllel összekeverjük, sózzuk. Pici zúzott fokhagymát is teszünk bele. A karajból vékony szeleteket vágunk. Sózzu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rakott karfiol
Rakott karfiol

A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk. Egy nagyobb lábasba sós vizet teszünk, és amikor forr, a karfiolt beletesszük. Lefedjük (úgy, hogy egy kis rés maradjon a fazék és a fedő...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk