1 kg tarja 4-5 fej vörös hagyma (ennyi biztos kell) 1-1,5 kg krumpli só bors
A tarját felszeleteljük és kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, a borssal ne spóroljunk (ha úgy érzed, elég akkor még szórj rá nyugodtan). A megpucolt krumplit és a vöröshagymát karikára vágjuk.
Az összetevőket egy kizsírozott jénaiba soronként bepakoljuk, krumpli, hús, hagyma, ezt folytatjuk, a végén krumplival zárunk. A krumplit is sózzuk, borsozzuk, vagy a só helyett egy kis ételízesítőt is szórhatunk rá. Ezek után a jénaiba öntsünk 1-1,5 dl vizet, majd rakjuk sütőbe úgy 160-180 fokon. Lefedve süssük 50-60 percig, majd a jénai tetejét levéve pirítsuk pirosra a tetejét.
Egyszerű, de finom ételt tálalhatunk szeretteinknek.
A karajt felszeleteljük, megmossuk, sózzuk, őrölt borssal meghintjük. Elkészítjük az Orly masszát. A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A tojás sá...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A húsgolyókhoz összekeverjük a hozzávalókat, és kisebb gombócokat formázunk. Ezeket serpenyőben sütjük zsiradékon. Ha átpirultak, félretesszük. A serpenyőben vis...
Elkészítési idő: 30 őerc Nehézség: Könnyű1. A húst megtisztítjuk és csíkokra vágjuk. A zellert is a hússal egyező formára vágjuk a tisztítás után. A vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk. A petrezselymet finomra vágjuk....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A húst enyhén kiklopfolva, ízlés szerint megsózva, megborsozva egy teflon tepsibe egymás mellé fektetem, melybe ízlés szerinti mennyiségbe öntöttem olajat vagy zsírt. (mi szeret...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű