1 kg tarja 4-5 fej vörös hagyma (ennyi biztos kell) 1-1,5 kg krumpli só bors
A tarját felszeleteljük és kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, a borssal ne spóroljunk (ha úgy érzed, elég akkor még szórj rá nyugodtan). A megpucolt krumplit és a vöröshagymát karikára vágjuk.
Az összetevőket egy kizsírozott jénaiba soronként bepakoljuk, krumpli, hús, hagyma, ezt folytatjuk, a végén krumplival zárunk. A krumplit is sózzuk, borsozzuk, vagy a só helyett egy kis ételízesítőt is szórhatunk rá. Ezek után a jénaiba öntsünk 1-1,5 dl vizet, majd rakjuk sütőbe úgy 160-180 fokon. Lefedve süssük 50-60 percig, majd a jénai tetejét levéve pirítsuk pirosra a tetejét.
Egyszerű, de finom ételt tálalhatunk szeretteinknek.
1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és kisütjük a zsírját. Félidőben hozzáadjuk a felkockázott hagymát, és üvegesre dinszteljük. 2. A pulykahúst csíkokra vágjuk és a hagymára dob...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA legegyszerűbb, ha kuktában készítjük az ételt. Az apró kockára vágott húsos szalonnának kisütjük a zsírját, és ezen megdinszteljük a felaprított vöröshagymát és az áttört fokha...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesNyársra húzni 1 sajtot, 1 koktélparadicsomot, hússal bebugyolálni, leveles tésztával betekerni, tojással lekenni. 190 fokon 20 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst felszeljük, majd kiklopfoljuk. A krumplit megpucoljuk és almareszelővel lereszeljük, majd megsózzuk. Amikor levet eresztett kinyomkodjuk, hozzáadjuk a lisztet, a tojást és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű