1 kg tarja 4-5 fej vörös hagyma (ennyi biztos kell) 1-1,5 kg krumpli só bors
A tarját felszeleteljük és kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, a borssal ne spóroljunk (ha úgy érzed, elég akkor még szórj rá nyugodtan). A megpucolt krumplit és a vöröshagymát karikára vágjuk.
Az összetevőket egy kizsírozott jénaiba soronként bepakoljuk, krumpli, hús, hagyma, ezt folytatjuk, a végén krumplival zárunk. A krumplit is sózzuk, borsozzuk, vagy a só helyett egy kis ételízesítőt is szórhatunk rá. Ezek után a jénaiba öntsünk 1-1,5 dl vizet, majd rakjuk sütőbe úgy 160-180 fokon. Lefedve süssük 50-60 percig, majd a jénai tetejét levéve pirítsuk pirosra a tetejét.
Egyszerű, de finom ételt tálalhatunk szeretteinknek.
A hagymát és a szalonnát apróra vágjuk, megpirítjuk,majd hozzáadjuk a pirospaprikát,majoránnát. Közben a húst apróra felkockázzuk, borsozzuk, majd a hagymához és a szalonnához adju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csülköt megmossuk és a kuktába tesszük 2. A zöldségeket megpucoljuk, nagyobb darabokra összevágjuk és a fűszerekkel a csülök mellé tesszük. Ráöntjük a vörösbort és annyi vize...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA káposztalevelekből a szár vastag részét kivágjuk. A savanyú káposztát megízleljük, ha túl savanyú, jól kimossuk, kicsavarjuk. A húst apró darabokra vágjuk, megsózzuk, fűszerezz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA májat megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A hagymát szeletekre vágjuk és az olajban megfonnyasztjuk, majd hozzádobjuk a májat és folytonosan keverve nagyobb tűznél pirítjuk, m...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes