Családireceptkönyv.hu

Fojtott hús tarjából


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


1 kg tarja 4-5 fej vörös hagyma (ennyi biztos kell) 1-1,5 kg krumpli só bors

Elkészítés:


A tarját felszeleteljük és kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, a borssal ne spóroljunk (ha úgy érzed, elég akkor még szórj rá nyugodtan). A megpucolt krumplit és a vöröshagymát karikára vágjuk.
Az összetevőket egy kizsírozott jénaiba soronként bepakoljuk, krumpli, hús, hagyma, ezt folytatjuk, a végén krumplival zárunk. A krumplit is sózzuk, borsozzuk, vagy a só helyett egy kis ételízesítőt is szórhatunk rá. Ezek után a jénaiba öntsünk 1-1,5 dl vizet, majd rakjuk sütőbe úgy 160-180 fokon. Lefedve süssük 50-60 percig, majd a jénai tetejét levéve pirítsuk pirosra a tetejét.


Trükkök, tippek, praktikák:


Egyszerű, de finom ételt tálalhatunk szeretteinknek.

Fojtott hús tarjából

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyurkó
Töltött paprika Lytochoro (Olympos) módon
Töltött paprika Lytochoro (Olympos) módon

A zöldpaprikát kicsumázunk, kalapját levágjuk és 2’-ig főzzük forró vízben. Lecsöpögtetjük szitán. A hagymát lereszeljük. Olajat hevítünk egy lábasban, hozzátesszük a reszelt hagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Oldalas tepsiben sütve
Oldalas tepsiben sütve

Az oldalast sózzuk, grillfűszerrel bedörzsöljük, és a hűtőbe tesszük, egy órára. A zöldségeket nagyobb darabokra vágjuk, és a tepsibe rendezzük. A zöldségekre fektetjük a húst, m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Detty
Velővel töltött borda
Velővel töltött borda

A vöröshagymát apró kockára vágjuk, kevés étolajon lepirítjuk. Velőrózsát a hártyájától megtisztítjuk, felkockázzuk, és a hagymához öntjük. Tovább pirítjuk, sóval, borssal megh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tarja - Alpesi tarja -OK
Tarja - Alpesi tarja -OK

1. A húst felszeljük, majd kiklopfoljuk. 2. A krumplit megpucoljuk és almareszelővel lereszeljük, majd megsózzuk. 3. Amikor levet eresztett kinyomkodjuk, hozzáadjuk a liszt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk