1 kg tarja
30 dkg füstölt szalonna
8 gerezd fokhagyma
legalább fél kg vöröshagyma
só ,bors
pirospaprika
A cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb.
Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket.
A szalonnákat beleteszem egy tányérba és a mikróban kb. 2-3 perc alatt kisütöm a zsírját. (Így nem fog füstölni sütés közben)
A szalonnazsírt beleteszem egy lábasba és félig megsütöm benne a karikára vágott hagymát.
Amikor kész, beleöntöm az egészet egy tepsibe és egyenletesen elrendezem.
A húst felszeletelem, kiklopfolom.
A fokhagymát összepréselem és egy csészében kevés olajjal összekeverem.
Ezzel a fokhagymás olajjal bekenem a húsokat, majd megsózom és megborsozom őket.
A hús szeleteket lisztbe forgatom, és forró olajban félig megsütöm.
(A liszt nem fogja engedni, hogy később a hús a sütőben nagyon kiszáradjon.)
Ezt követően a szeleteket a hagymára pakolom. Ráteszem a korábban kisütött szalonnacsíkokat, és sütőben 180fokon kb. 20 perc alatt készre sütöm.
Majd a tetejét megszórom pirospaprikával.
Sült burgonyával tálalom.
A hússzeleteket kiklopfolom, sózom, majd ráfektetek 1-1 szelet sonkát. A sajtot villával összetöröm, elkeverem a tejföllel, a sonkára kenem, és megszórom a kis kockára vágott papr...
Elkészítési idő: 38 perc Nehézség: NehézA húst ,kolbászt daraboljuk fel.Egy tálba keverjük össze a pác hozzávalóit amiben a húst jól megforgatjuk és kb:1,5 ó hagyjuk állni. Pataki tálba rakjuk bele, 2 szál rozmaringot,é...
Elkészítési idő: 1,5 ó +pácolási Nehézség: Nehéz1. A húst kiklopfoljuk. 2. A szalonnát kockákra vágjuk, majd a darált hússal, fűszerekkel és fokhagymával összekeverjük. 3. A masszát a hússzeletekre kenjük, majd összegöng...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőző nap, apróra vágott fokhagymával, szalonnával megtűzdeljük a húst. A sót 0,5 dl vízben feloldjuk és fecskendővel több oldalról a bőr alá juttatjuk, (Ha a bőrt só éri, akkor rá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű